Család

Örökbe fogadja vesetranszplantációra váró diákját a tanár

Finn Lanning általános iskolai matematikatanár bőven meghaladva a szakmája által rárótt kötelességeit kezébe vette egy diákja, a 13 éves Damien sorsát.

A stramm, vicces és okos Damien a tanév első napján találkozott először Finnel, hamarosan azonban be kellett vallania tanárának, hogy többé nem jön órákra, mert újra a kórházban fog lakni. A kisfiú kicsi korától árvaházakban és nevelőszülőknél él, és az, hogy egy ritka veserendellenességben szenved, ami miatt napi 12 órában dialízisre szorul, nyilván nem segít abban, hogy állandó otthonra leljen. Ugyanez fordítva is igaz: ahhoz, hogy a transzplantációs várólistán maradjon valaki, ahhoz állandó lakhelyre van szüksége. Amikor a rokonától visszakerült az árvaházba, Damient törölték a listáról.

Amikor Lanning megtudta mindezt, muszáj volt tennie valamit. Így meghívta Damient, hogy éljen vele. Tudta, hogy egy kamasz gondját viselni nem egyszerű, de remélte, megedzette annyira a tanítás, hogy sikerüljön. A férfi és a fiú többnyire videojátékokkal, tévézéssel és főzéssel tölti az idejét. Ez utóbbi hobbi annyira tetszik Damiennek, hogy nagyon szeretne szakács lenni, ha felnő.

Persze egy veseátültetésre váró kamasz ellátása költségekkel jár, amire Lanning létrehozott egy GoFundMe oldalt. Az eredeti, 7500 dolláros célt már jócskán túllépték, eddig 69 ezer dollár gyűlt össze a kisfiú javára. A befolyt összegből a jószívű tanár a fiú diétájának megfelelő ételeket, bútorokat és a kiskamasz szórakoztatásához szükséges dolgokat is tud venni.

Ráadásul úgy fest, minden jól alakul: az állandó otthonával Damien visszakerült a listára, ezúttal azonban a legelejére ugrott a kora miatt, és azért, mert évek óta vesére vár. Miután ez összejön, szeretnék hivatalossá tenni az örökbe fogadást is.

(Yahoo)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top