Család

Ezeken a magyar településeken megszűnt a munkanélküliség

Egy friss jelentés szerint már negyven olyan település van Magyarországon, ahol egyetlenegy munkanélkülit sem tartanak nyilván.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból kiderül, hogy már negyven olyan település van Magyarországon, ahol nincs munkanélküliség. 2013-ban 17 település, három évvel később már 36 település, míg idén 40 településen nem tartanak nyilván egyetlen munkanélkülit sem.

A Napi az adatokat elemezve azt írja, az osztrák határhoz közeli, Sopron környéki és mosoni települések a legszerencsésebbek, Győr-Moson-Sopron települései közül 13 falu is szerepel a listán. Példaként a 850 lakosú Zsirát hozza fel a lap, ahol 589-en vannak munkaképes korban, és mindenkinek van is munkája.

Képünk illusztráció. MTI-fotó: Bodnár Boglárka

„Nincs bejelentett munkanélkülink. Helyben nincs nagy foglalkoztató, de sokan járnak át alkalmi munkára Ausztriába, illetve Kőszegen, Bükön vagy Sopronban is sokan dolgoznak multiknál” – mondta a Napi.hu-nak Nagy Ferdinánd polgármester, aki főállásban Sopronban a Postán dolgozik egyszerű munkatársként. 

„A közmunkaprogramban sem tudunk részt venni, mert nincs munkanélküli. Nem tudom, hogy ez előny-e vagy hátrány” – tette hozzá a polgármester.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top