Életmód

Budapesten már alig kapsz munkát

Vegyes képet fest az ország: a nyugati megyékben szinte megszűnt a munkanélküliség, míg délen és Észak-Magyarországon száz emberből 9-nek nincs munkája.

Friss munkanélküliségi mutatókat közölt a KSH, ezekből kiderül, hogy a Nyugat-Dunántúl több részén gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, délen és északon viszont vannak helyek, ahol a felnőttek csaknem tizedének nincs munkája.

 

Budapesten 3,5 százalékos a munkanélküliség, ami nem a legjobb, de nem is a legrosszabb adat. A fővárost messze lekörözik foglalkoztatásban a nyugat-magyarországi megyék: a legjobban Vas megye áll, ahol 1,3 százalékos a munkanélküliség, de Győr-Moson-Sopron 1,4, Tolna 1,6, Komárom-Esztergom 1,8 és Pest megye 1,9 százalékos mutatója is azt jelenti, hogy gyakorlatilag csak annak nincs munkája, aki épp két munkahely közötti váltásban van – írja a KSH adatai alapján a HVG.

Munkások a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében. Fotó: Krizsán Csaba, MTI

De nem minden dunántúli megyére igaz az alacsony munkanélküliségi ráta, Somogyban 9,3 míg Baranyában 8,1 százalékos a munkanélküliség, hasonlóan rossz a mutatója Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének is, ahol a felnőttek 9,2 százalékának nincs munkája.

Forrás: KSH

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top