Család

Egy nap alatt 12 millió forintot gyűjtöttek a Twitteren híressé vált gyászoló kisfiúnak

Egy nap alatt közel 12 millió forintnak megfelelő rúpiát adományoztak annak az indiai kisfiúnak, aki egy munkahelyi balesetben elvesztette az édesapját. A tragédia történetét felkapta a média, így találtak rá a nagylelkű emberek a gyászoló fiúra.

Alig 24 óra alatt több mint hétezer megosztást kapott egy indiai fotóriporter képe, amelyen egy kisfiú éppen halott édesapját siratja, akit hamarosan elhamvasztanak. A megindító kép Újdelhiben, India fővárosában készült, az elhunyt a 37 éves Anil, aki a helyi csatornázási művek alkalmazásában állt egészen a haláláig. 11 éves fia a fényképen épp elköszön tőle a hamvasztás előtt, kezét halott apja homlokára téve zokog.

Anil munkahelyi balesetben halt meg úgy, hogy elszakadt a kötél, amellyel éppen az egyik csatornába akarták leereszteni, ő pedig a mélybe zuhant.

A gyászoló kisfiúról készült kép hamar elterjedt, olyanokat is elérve, akik megszánták a gyereket, és egy nap alatt közel 12 millió forintnak megfelelő rúpiát adományoztak a családjának, akik még a hamvasztást sem tudták volna kifizetni.

Forrás: https://twitter.com/shivsunny

A történetet közlő BBC szerint évente 100-nál is több munkás leli halálát hasonló okok miatt Indiában, akiket jellemzően védőfelszerelés és biztosítóberendezések nélkül engednek le a csatornahálózatba. A Guardian kormányzati adatokra hivatkozva azt írja, a szám ennél is magasabb lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top