nlc.hu
Család

Márványszobor és templom a halott férjnek

Márványból készíttette el halott férje szobrát, most ahhoz imádkozik

Az indiai nő még templomot is építtetett a műalkotás köré.
Indiai szentély

Évekkel ezelőtt vesztette el férjét autóbalesetben Padmavati, egy indiai nő. Mostanra vele van tele a helyi sajtó: építtetett ugyanis egy kis templomot, amelynek központi eleme egy, a férjét formázó márványszobor. A nő azzal magyarázza ezt, hogy a férje még 2007-ben jelent meg egy álmában, és pontosan ezt kérte tőle. Azóta megépült az emlékhez, Padmavati pedig mindennap imádkozik érte és hozzá.

A nő egyébként pontosan ezt látta az anyjától is, aki szintén az apjához imádkozott – úgy is, hogy a férfi egyébként élt. Hétvégente és teliholdkor különleges szertartást tart: az imán kívül ételt oszt a helyieknek a férje nevében. A kis templomnak gyorsan híre ment, azóta az ország minden szegletéből érkeznek, hogy csatlakozzanak az imádsághoz. 

Az élethű és életnagyságú szobrokhoz való imádkozás egyébként nem ritka Indiában, de ez a szintű eltökéltség és odaadás finoman szólva nem mindennapi.

Forrás: Oddity Central

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top