nlc.hu
Szabadidő

Botrányos csók az indiai Netflixen

Kiakadtak a csókolózáson, rendőrséggel vizsgáltatná a Netflixet egy indiai állam

Az indiai nacionalistáknál főleg egy vallás- és kultúraközi csók verte ki a biztosítékot.
A Suitable Boy

Az India középső részén lévő Madhja Prades szövetségi állam kormánya rendőrségi vizsgálatot sürget a Netflixen futó A Suitable Boy című sorozat ellen, mivel abban több, szerintük botrányos csókjelenet is látható – írja a 444.hu. Főleg azzal van bajuk a hindu nacionalistáknak, hogy egy muszlim férfi megcsókol benne egy hindu nőt, de látható a sorozatban templom előtt megejtett csók is, amit szintén botrányosnak tartanak. Úgy tűnik, nyílt kapukat döngetnek: Narottam Misra, Madhja Prades állam belügyminisztere azt írta a Twitteren, hogy utasította a rendőrséget, mérjék fel, milyen jogi lépéseket tehetnek a sorozat rendezőjével és producereivel szemben – írja a portál. A keményvonalas kormánypárt ifjúsági tagozata pedig azzal fenyegeti a helyi Netflixet, hogy utcai tüntetéseket szerveznek ellenük, ha nem törlik a sorozatot a kínálatból.

Hogy értsük, miért akadtak így ki, ismernünk kell a szerelemdzsihád kifejezést. Ez egy összeesküvés-elmélet, amely szerint a muszlim kisebbség tagjai igyekeznek hindu párt találni, hogy ezzel gyengítsék a hindu társadalmat. Főleg azzal van bajuk, amikor muszlim fiúk találnak hindu feleséget, már csak azért is, mert Indiában aggasztóan nagy a fiatal férfiak aránya a nőkhöz képest – írja a 444.hu. A szerelemdzsihád vádjával illetett nőket gyakran zaklatják, megbélyegzik.

Kiemelt kép: Netflix

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top