Aktuális

Erről a 35 filmről és sorozatról szól majd az idei ősz

Nicole Kidman Hugh Granttel drámázik, James Bond újra akcióban, a Bly-udvarházat kísértetek lakják, De Niro a péniszét mutogatja és még Star Wars is lesz. 35 izgalmas filmet és sorozatot ajánlunk az őszi kínálatból.

A harmadik nap

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 15.

Egy misztikus sziget a brit partok közelében, és a titokzatos ott lakók állnak az HBO új minisorozatának középpontjában. A két háromrészes etapban két idegen (először Jude Law, utána Naomie Harris) érkezik meg ebbe a zárt közösségbe, mi pedig várjuk a nyugtalanító rejtélyek megfejtését. A Fehér éjszakák utánérzés garantált. Filmajánló:

Akik mi vagyunk

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 15.

A kamaszok szexuális érésének egyik legkiválóbb krónikása, Luca Guadagnino (Szólíts a neveden) most egy olaszországi amerikai támaszpontra kalauzol el minket, hogy két ott lakó tinédzser felnőtté válásáról meséljen ebben az egyedi környezetben.

Des

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 15.

Dennis Nielsen 1978 és 1983 között gyilkolt meg fiatal fiúkat a lakásán. A háromrészes minisorozat az ő történetét dolgozza fel egyrészt a sorozatgyilkos, másrészt az utána nyomozó rendőr, harmadrészt pedig az életrajzírója szemszögéből. A főszerepben a mindig kiváló David Tennant.

Bridget naplója

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: szeptember 17.

Tavaly még voltak filmfesztiválok, és a Bridget naplója elég jól szerepelt rajtuk. A harmincas éveiben járó Bridget egy abortusz után vállal babysitteri munkát egy leszbikus pár kislánya mellett, és mellettük tapasztalja meg, mi a szép az anyaságban.

Nagypapa hadművelet

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: szeptember 17.

Robert De Niro komédiázását annyira csípik a magyarok, hogy még a Nagyfater elszabadult is sikerre vitték. Ezúttal az egykori dühöngő bika az unokájával küzd meg annak gyerekszobájáért, és közben kétszer is megmutatja a micsodáját. Remek humor ínyenceknek.

Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: szeptember 17.

Ha el tudunk tekinteni attól, hogy Roman Polanski az ártatlanul elítélt francia katonatiszt történetével lényegében egy nyilvános mosakodást hajt végre, akkor egy meglepően jól összerakott történelmi dráma lesz a jutalmunk előítéletekről és a rendszer korruptságáról, kiváló francia színészek (Jean Dujardin, Louis Garrell…) tolmácsolásában.

Mindig az ördöggel

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: szeptember 17.

Donald Ray Pollock regényének filmes feldolgozásában egy rákos feleségéért küzdő férfi, egy sorozatgyilkos pár és egy hamis prédikátor is főszerepet kap ebben a II. világháború után játszódó tablóban. Sztárparádés nyomasztás Tom Hollanddel, Robert Pattinsonnal és Bill Skarsgårddal.

Ratched

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: szeptember 18.

Emlékszel még Ratched nővérre, a Száll a kakukk fészkére főgenyójára, aki pokollá tette Jack Nicholson életét? Most a Netflixtől saját előzménysorozatot kapott, és Sarah Paulson alakításából tudhatjuk meg, miért is lett belőle ekkora genyadék.

Nemterhes

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 18.

Egy 17 éves kamaszlány megtudja, hogy terhes, és esze ágában sincs megtartani a gyereket. Csakhogy a mai Amerikában bár legális az abortusz, mégis borzasztó akadályokat gördítenek az elé, aki ezt választaná. Furcsa módon ebből a meglehetősen komor témából egy vígjáték készült.

Tengerparti elit

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 20.

Eredetileg színpadra szánták, végül egy karantén idején leforgatott, kamerába beszélős dráma lett belőle, ahol öt tengerparton élő, az elitbe tartozó ember önti ki a lelkét arról, mi bántja őt. A főszerepekben Bette Midlert, Issa Raet és Sarah Paulsont láthatjuk.

Enola Holmes

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: szeptember 23.

Ha rokonságban állsz Sherlock Holmesszal, már jár neked egy külön sorozat? A Netflix szerint igen. A Nancy Springer regénysorozatán alapuló ifjúsági krimi/kalandfilm főszerepében a Stranger Thingsből ismert Millie Bobby Brownt láthatjuk.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: szeptember 24.

Az év szerelmes filmjében egy Amerikában dolgozó agysebész tér haza, hogy az ott megismert férfival folytassa az életét, csakhogy emberünk azt állítja, hogy még soha nem látta őt. Rejtélyfilmbe csavart pszichológiai játék zajlik a szemünk előtt a csodás Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével.

Bestiáda

Ahol: megtalálod: a mozikban

Bemutató: szeptember 24.

Egy időben divatban voltak a sok történetszálon/szereplővel futó filmek, ahol aztán a végére minden összeért, és megtudtuk, ki és hogyan kapcsolódik a nagy egészhez. A francia Bestiáda egy eltűnt nő esete kapcsán járja körbe azokat, akiknek így vagy úgy köze lehetett az ügyéhez. Csodás kis puzzle, meglepő végkifejlettel.

Téli menedék

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: szeptember 27.

Ha nem jön a pandémia, ez a horror könnyen kiköthetett volna a magyar mozikban. A két gyerek az apjuk új barátnőjét tartja felelősnek az anyjuk öngyilkosságáért, így semmi jó nem születik abból, hogy ők hárman aztán egy téli erdei házban, a világtól elzárva maradnak, miközben kitör az évtized hóvihara.

A fiúk a bandából

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: szeptember 30.

A film, ami le sem tagadhatná, hogy színdarabból készült, hiszen lényegében egy lakásban játszódó kamaradráma egy 1968-as szülinapi partiról a New York-i meleg közösségből, a korszakból, amikor a homoszexualitást még zárt ajtók mögött kellett tartani. Az egyik főszerepben az Agymenők Jim Parsonsját láthatjuk.

Emily Párizsban

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 2.

A Szex és New York megalkotója, Darren Star ezúttal egy másik csillogó metropoliszba, Párizsba repít bennünket, ahol egy amerikai lány kerül egy francia cég marketing osztályára. Lily Collins a főszereplő, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy Párizs a romantika fővárosaként jelenik majd meg.

Felkeverve

Ahol megtalálod: Apple TV+

Bemutató: október 2.

Sofia Coppola és Bill Murray az Elveszett jelentés után tizenhét évvel ismét együtt dolgozott. A helyszín ezúttal New York, ahol egy fiatal anyuka próbálja felmelegíteni a kapcsolatát a playboy életet élő édesapjával. Keserédes humorra felkészülni!

Hubie, a halloween hőse

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 7.

Adam Sandler sorozatban gyártja a filmeket a Netflixnek. Ezúttal Salem mindenki által gúnyolt idiótáját alakítja, aki rájön, hogy valami boszorkányos készült halloween idején, de persze senki nem hisz neki. Kevin James, Rob Schneider és Steve Buscemi is benne lesz, vagyis vérbeli sandlerkedés várható.

A Bly-udvarház szelleme

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 9.

A Hill-ház szelleme alkotói újra összeálltak egy kísértetházas sztorira. A Henry James írásán alapuló horror bár nagyrészt ugyanazokkal a színészekkel dolgozik, mégsem folytatása A Hill-ház szellemének, csak amolyan rokona. Ha feleannyira para lesz, már jól jártunk.

Halál a Níluson

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: október 15.

A Gyilkosság az Orient Expresszen már megmutatta, hogy van igény a sztárparádés Agatha Christie-adaptációkra. Poirot és a rettenetes bajusza ezúttal Egyiptomban nyomoz, és olyan alakok között kell megtalálnia a gyilkost, mint Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening és Rose Leslie.

A chicagói hetek tárgyalása

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 16.

Aaron Sorkin (Az elnök emberei) filmje jó eséllyel teli lesz aktuálpolitikai áthallásokkal, ugyanis az 1968-as diáklázadások vezetőinek nagy médiafigyelmet keltő perét dolgozza fel, olyan sztárokkal a főszerepben, mint a komoly szerepben látható Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt vagy Mark Rylance.

A Manderley-ház asszonya

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 21.

Igen, Hitchcock is csinált már ugyanezzel a címmel egy mesterművet, de ez nem annak a remake-je lesz, csak ugyanazt a Daphne Du Maurier-regényt dolgozta fel a lányról, aki hozzámegy egy gazdag álompasihoz, majd a házába költözve szembe találja magát az ördögi házvezetőnőjével.

A vezércsel

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október 23.

Egy sakkcsodagyerek, Beth élete, aki árvaként azon kapja magát, hogy a legnagyobb sakkbajnokságokon aratja a győzelmeket, majd felnőve meg kell küzdenie az alkoholizmussal és a drogfüggőséggel. A minisorozat főszerepében Anya Taylor-Joyt (Széttörve) láthatjuk.

Tudhattad volna

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: október 26.

A Hatalmas kis hazugságok showrunnere, David E. Kelley ismét Nicole Kidmannel dolgozott, aki itt Hugh Grant feleségét játssza. A házaspár ideális életet él, ám egy erőszakos haláleset után minden borulni látszik. A történetet hatrészes minisorozat formájában élvezhetjük.

Történetek a végtelenségről

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: október 29.

A dalok a második emeletről filozofikus hangulatú és remek, abszurd humorú rendezője, Roy Andersson ismét az emberi létezésről elmélkedik a szokásos, halottfehérre festett, rezzenéstelen arcú „színészeivel”, az eredmény pedig ismét csak pompás tabló az emberiségről.

Trollok a világ körül

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: október 29.

A Trollok című cuki éneklős mese folytatását ugyan Amerikában online már bemutatták, de nálunk mégis mozis premiert kapott. Ezúttal is a trollkirályság sorsa a tét, a problémákat pedig a zene segítségével kell rendezni.

A mandalóri 2. évad

Ahol megtalálod: Disney+

Bemutató: október 30.

A Star Wars ugyan a mozikba nem tér vissza egy darabig, otthon azonban élvezhetjük tovább a messzi-messzi galaxist a mandalóri fejvadász és Baby Yoda egyszerű, de nagyszerű kalandjainak köszönhetően.

Mank

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: október vége

Első ránézésre elég érdektelen filmnek tűnik egy történet arról, hogyan írta meg Herman J. Mankiewicz az Aranypolgár forgatókönyvét, és ha a főszerepet nem Gary Oldman játszaná, a filmet pedig nem David Fincher rendezte volna, valószínűleg lapoznánk is tovább. Így azonban kötelező néznivaló.

Gary Oldman a Mank című filmben (fotó: Netflix)

Gary Oldman a Mank című filmben (fotó: Netflix)

Fekete özvegy

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: november 1.

Ha a Marvel se lesz képes újra tömegeket bevinni a mozikba, akkor tényleg semmi. A Budapesten forgatott szuperhős-kaland Scarlett Johansson főszereplésével az év mozieseményévé válhat, feltéve, ha nem tolják el addig a premierjét 2021-re.

Industry

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: november 10.

Bár első ránézésre nem hemzsegnek az ismerős arcok az HBO új sorozatában, de azt nem árt tudni, hogy a Csajok Lena Dunhamje hozta tető alá, és a 2008-as gazdasági összeomlás utáni amerikai pénzügyi világban dolgozó fiatalokról szól, ami azért ígéretesen hangzik.

Becsúszó szerelem

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: november 12.

Egy fociultrának és feleségének nem lehet gyereke, ezért megállapodik egy roma lánnyal, hogy az ő születendő gyerekét nevelik fel. Hogy lesz ebből romantikus vígjáték? Novemberben kiderül. Ötvös András és Gombó Viola Lotti mellett Tenki Rékát és Thuróczy Szabolcsot láthatjuk még a filmben.

A korona 4. évad

Ahol megtalálod: Netflix

Bemutató: november 15.

Az évad, amiben végre megjelenik Diana hercegnő, központi szerepet kap Margaret Thatcher és gyerekként megcsodálhatjuk Vilmos és Harry herceget. Nem csoda, hogy ez az év egyik legnagyobb sorozateseménye.

Az Úr sötét anyagai 2. évad

Ahol megtalálod: HBO

Bemutató: november 17.

Folytatódik az HBO ifjúsági fantasyje a harcos jegesmedvékkel és némi valláskritikával.

Nincs idő meghalni

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: november 19.

James Bondot áprilisban megtámadta a koronavírus, és ő egészen novemberig menekült előle. Most azonban szembeszáll vele, pedig még meghalni sincs ideje szegénynek. Daniel Craig utolsó kalandja 007-es ügynökként bámulatosan festett az előzetesben, reméljük, a film sem okoz majd csalódást.

Freaky

Ahol megtalálod: a mozikban

Bemutató: november 26.

A testcserés filmek régi kedvencei Hollywoodnak, de általában a vígjáték és családi film vonalon mozognak, ezért is érdekes a Freaky, mert itt egy brutális sorozatgyilkos cserél testet egy tinilánnyal. Mivel az elkövető a Boldog halálnapot! rendezője volt, biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak véres, hanem vicces is lesz a végeredmény.

A streaming-szolgáltatók október végi és novemberi premierlistája még elég foghíjas cikkünk megjelenése idején, a mozipremierek pedig a vírushelyzet miatt még változhatnak, vagyis kérjük, senki ne vegyen mérget a cikkben szereplő premierdátumokra.

Olvasnál még a legújabb filmekről és sorozatokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top