nlc.hu
Szabadidő

Jelenetek egy házasságból moderm HBO sorozat

Új HBO-sorozat készül Bergman Jelenetek egy házasságból című filmjéből

A kultikus Bergman-filmből már a maga korában készült egy televíziós miniszéria, ugyanakkor az új HBO-s verzióban modern, mai környezetben láthatjuk egy kispolgári házasság nagyszabású kudarcát.
Bergman Jelenetek egy házasságból című filmje - Fotó: Getty

Kétség nem fér hozzá, az 1973-as Jelenetek egy házasságból a svéd rendezőlegenda, Ingmar Bergman máig egyik legnépszerűbb, egyben legjelentősebb filmje/sorozata. Míg az akkori, eredeti veziókban Bergman két barátja, egyben állandó színésze Liv Ullmann és Erland Josephson játszották a főszerepeket, az HBO sorozat feldolgozásában Michelle Williams és Oscar Isaac alakítják majd Marianne-t és Johant, a házaspárt.

A hatrészesre tervezett minisorozatot az eredeti tévésorozatból Hagai Levi adaptálja és az új produkció rendezője is ő lesz. A The Hollywood Reporter értesülése szerint az új feldolgozás egy mai amerikai pár szemszögéből mutatja meg, és gondolja újra a szerelem, gyűlölet, monogámia, házasság és válás kérdéseivel foglalkozó klasszikust – írja az MTI.

Hagai Levi korábban A mi fiaink és a Titkok nélkül című, itthon pedig a különösen jól ismert, Mácsai Pál főszereplésével befutó Terápia című, HBO-n futó sorozaton is dolgozott.

Addig is, ha sorozatra vágysz, az nlc. szerkesztősége ezt ajánlja: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top