nlc.hu
Szabadidő

Tehénlepénnyel dobálták egymást Indiában

Miközben tombol a járvány, egy indiai faluban több százan tehénlepénnyel dobálták egymást

Idén is megtartották a hagyományos újévi ünnepséget az indiai faluban, ahol a zsúfolt tömegben, maszk nélkül tehénszart dobáltak egymásra.
Tehénlepény-dobálás Indiában

Indiában csütörtökön rekordszámú, több mint 200 ezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és az elmúlt napokban sorra megdőlt az új fertőzöttek napi száma. Mostanáig több mint 173 ezren vesztették életük a járvány miatt.

Ehhez képest a Kairuppala nevű indiai faluban emberek ezrei gyűltek össze, hogy utcai fesztivállal ünnepeljék meg a holdújévet. Szamarakkal vonultak a zsúfolásig utcákon, de a legfőbb esemény a rituális tehénlepény-dobálás volt.

A felvételen látszik, hogy több százan, egymás-hegyén hátán nyomakodnak az utcán, és közben egymásra hajigálják a tehénszart. Maszkviselés? Távolságtartás? Az meg mi? Ráadásul a tömegben állítólag többen meg is sérültek, köztük idősek is.

A hagyomány szerint a tehénlepény-harccal két istenség egykori küzdelmét elevenítik fel, és előttük tisztelegnek. Hitük szerint ez békét, egészséget és jólétet hoz számukra.

(Daily Star)

Ők is gyülekeztek a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top