nlc.hu
Otthon

Tehéntrágya a koronavírus kezelésére Indiában

Tehéntrágyával kenik magukat Indiában, hátha megússzák a koronavírust

A szent állat ürüléke talán megvédi őket, gondolják sokan.
Szertartás Indiában

A nyugat-indiai Gudzsarat államban elterjedt: a tehéntrágyával kezelt bőr védelmet nyújt a koronavírus ellen, sőt, a fertőzötteknek segíthet átvészelni a betegséget – írja a hvg.hu. Ez persze nem igaz, erre figyelmeztették is a lakosságot az indiai orvosok. Hivatalosan ugyanis semmi nem támasztja alá ezt az elméletet.

Indiában évszázadok óta használják vallási rituálék részeként a tehéntrágyát, gyakori jelenség, hogy az emberek trágyával kenik be magukat, majd ha megszáradt, lemossák. A szakemberek azonban arra figyelmeztettek, hogy a trágya önmagában is terjeszthet fertőző betegségeket, így egyáltalán nem előnyös az ilyen célú felhasználása.

A jelenség másik érdekessége, hogy a tehéntrágyával kenegetők közt orvosok is vannak, habár a szakemberek legtöbbje elítéli a gyakorlatot. A kenegetés ráadásul nagyobb csoportokban zajlik, ami az orvosok szerint elősegíti a koronavírus közösségi terjesztését – írja a hírportál.

Kiemelt kép: Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top