Család

A tudományos kutatások miatt szülte meg halott babáját

Végzetes fejlődési rendellenességet állapítottak meg a magzatnál, ám a bátor anya mégis világra hozta a gyermekét, hogy ezzel segítse a tudományos kutatásokat.

A terhesség általában egy örömmel és várakozással teli időszak az anyák életében. Egy thaiföldi anya azonban szörnyű hírt kapott az orvosoktól, amikor a magzata 5 hónapos volt.

Kiderült, hogy a kicsinek Edwards-szindrómája van. Ez a kromoszomális rendellenesség halmozott fejlődési problémákat okoz, és többnyire az élettel összeegyeztethetetlen. Hatezer terhességre jut egy ilyen eset.

Ám nem ez volt az egyetlen sokk a thai nő és a szingapúri férje számára. Az orvosok azt kérték, hogy szeretnének részletes vizsgálatokat végezni a magzaton a ritka rendellenesség miatt.

A nő belement, ami borzasztó lelki kínokat okozott neki. Orvosok hada gyűlt köré, és úgy beszéltek a gyerekéről, mint egy darab húsról. Az anyának el kellett viselnie, ahogy a magzatának hiányzó karjairól és belső szerveiről, arcáról és megnagyobbodott szívéről értekeznek a doktorok.

Az anyától az orvosok ezután azt kérték, szülje meg a halott magzatát, hogy az egyetem megtarthassa tudományos vizsgálatokra. Férjével aztán bátor döntést hoztak:

Ha meg kell halnia a gyerekemnek, legalább ne legyen értelmetlen a halála

– indokolta az anya, hogy miért tett eleget a kérésnek.

A nő végül 33 órás, kimerítő és szívet tépő vajúdás után hozta világra a halva született gyermeket, akit aztán azonnal elvettek tőle. A nő azonban abban bízik, tettével hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben segíteni tudjanak a hasonló betegségben szenvedő magzatokon.

(Sora News 24)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top