Család

Két hetet kapott a költözésre az ötgyerekes kilakoltatott család, pedig adósságuk sincsen

Elárverezték az albérlők feje fölül a lakást. Úgy látszik, ilyenkor a határozott idejű szerződés sem számít.

Tíz nappal a kitűzött kilakoltatás előtt tudta meg egy ötgyerekes család, hogy elárverezték a fejük fölül a szegedi lakást, ahol eddig éltek. Az albérlő családnak semmilyen adóssága nem volt, teljesen vétlenek az ügyben. A család végül október 17-ig haladékot kapott, mégis az utcára kerülhetnek, a gyerekeket pedig elvehetik tőlük, ha nem találnak elég gyorsan albérletet – derült ki a hvg.hu cikkéből.

Szeptember közepén órási sokként érte őket, amikor kiérkezett a végrehajtó. Bár korábban már sejtették, hogy valami baj van, mert az utóbbi időben egymás után érkeztek a levelek a végrehajtótól, bíróságtól, a hivatalos leveleket azonban ők nem vehették át, a lakástulajdonos pedig felszívódott, nem adott semmilyen tájékoztatást.

A család a kormányhivatalnál az ingyenes jogsegélyszolgálattól kért segítséget, és kiderült, hogy hiába kötötték az albérleti szerződést határozott időre, január 31-ig, a végrehajtási törvény mindennél erősebb. A hvg.hu megkeresett egy hasonló esetekben jártas ügyvédet, aki szerint gyakori eset, hogy az adósok úgy próbálják meg elodázni a végrehajtást, hogy gyorsan kötnek egy albérleti szerződést valakivel, ezért nem számít a határozott idejű szerződés. Ami miatt a szegedi család most különösen nehéz helyzetben van, az az, hogy a lakástulajdonos miatt fogalmuk sem volt róla, hogy költözniük kell.

Képünk illusztráció (Koszticsák Szilárd, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top