Életmód

Szegeden már elindult a roham a karácsonyi pontyért

Szegeden nagy hagyománya van a halászléfőzésnek, a legtöbb karácsonyi asztalon fő helye van a helyi specialitásnak. Sokan már májusban megrendelték a karácsonyi pontyot, és elindult a roham az ünnepi halért. Szeptemberben.

Bár az emberek többségére jellemző a halogatás, a szegediekről ez nem mondható el, sokuknak már most a karácsonyi menü körül járnak a gondolataik, és már májusban megrendelték a karácsonyi pontyot.

A Délmagyarnak nyilatkozó, halárusítással foglalkozó cég ügyvezetője elárulta, hogy folyamatosan telnek be az ünnephez közeli időpontok, mert mindenki frissen szeretné hazavinni az ünnepi asztalra szánt halat. „Idén is volt, aki már időben, májusban bejelentkezett a karácsonyi halászlébe való halért” – mondta Sztanó János, az évtizedek óta hallal és halgazdálkodással foglalkozó szakember.

Ezt olvastad már?

Egyre csak drágul a ponty

Ez is érdekelhet Megnézem

Elárulta, hogy a jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében rögzítik, de mivel feldolgozókapacitásuk véges, így nem juthat majd filézett ponty mindenkinek közvetlenül az ünnepek előtt. Azt tanácsolja, hogy aki előbb megveszi, az le tudja fagyasztani néhány napra az alaplét és a halhúst is, így több ideje marad a karácsonyi előkészületekre.

Élő hallal bárkit ki tudnak majd szolgálni az ünnep előtti napokban – forrás: pixabay

Megnyugtatásként elmondta, hogy élő hallal – ponttyal, szürke harcsával, busával és amurral – folyamatosan, korlátozás nélkül és – az ünnepeket megelőző egy-két nap kivételével – néhány perces sorban állás után ki tudják szolgálni a vevőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top