Család

Idén sem kapcsolják ki senkinél az áramot és a gázt karácsonykor

Kikapcsolási moratóriumot vállal az ünnepi időszakban a Nemzeti Közművek.

Háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a lakossági áram- és földgázszolgáltatásra az ünnepek alatt, december 17. és január 6. között – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. 

A közlemény szerint a kikapcsolási moratórium a NKM lakossági áramot és földgázt fogyasztó ügyfeleire vonatkozik. Nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozásuk van. Mint mondták, a társaságnak a kikapcsolási moratórium mellett is fontos a nehéz sorsú embertársak segítése.

Az NKM tulajdonában lévő, Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsátotta jelképes összegért hajléktalanszálló üzemeltetésére. A Nemzeti Közművek 2011 óta minden évben, így idén is részt vesz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban.

Kovács Tamás/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top