Család

„Húzd lefelé, törd el a nagyi kezét!” – saját nagyanyjára támadt a fiatal nő

Mert nem akarta odaadni a családi pótlékot.

Önbíráskodás miatt vádat emeltek egy 16 éves nő ellen, aki élettársával nagymamájára támadt a családi pótlék megszerzéséért – derült ki a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség közleményéből.

A kiskorú nőnek a nagymamája volt a gyámja, ezért a nő gyermeke után járó családi pótlék és egyéb járandóságok felvételére és kezelésére is csak ő volt jogosult.

A nagymama és unokája, annak élettársa és gyermeke közös háztartásban éltek Mezőcsáton. 2014 augusztusában komoly összetűzésre került sor: a nő kiabálva követelte a nagymamától a gyermeke után járó családi pótlékot, az élettársa pedig azzal fenyegette, hogy ha nem adja oda a pénzt, akkor „kutya világ lesz”.

Az esti órákban újra veszekedni kezdtek, a nő és élettársa pedig ismét közölte a nagymamával, hogy a pénz nekik jár a gyermekük miatt. A veszekedés közben a nő megragadta a nagyanyja táskáját, és teljes erőből próbálta lerángatni a válláról, mivel azt gondolta, hogy abban lehet a pénz. Eközben az élettársa végig biztatta őt, majd felváltva kiabáltak egymásnak, hogy „húzzad lefelé, törd el a kezét is, ha nem adja!”.

A nagymama végül a házuk előtt 13 000 forintot adott nekik, ők azonban ezt kevesellték, ezért az élettárs még egyszer erősen megragadta a kezét.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munkát indítványozott. Az élettársával szembeni büntetőeljárást elkülönítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top