nlc.hu
Család

Milliókat zsaroltak ki a vőlegénytől az esküvő lefújása miatt

Visszatáncolt az esküvőtől a vőlegény, 4 milliót zsarolt ki tőle az örömapa

Nyolc évre is börtönbe kerülhet.
elmaradt esküvő

A diósjenői K. Zs. nagyon szerette volna már férjhez adni a lányait. Egyiküket, Lilit – másfél éve – egy éjszakába nyúló mulatozás után akarta kiházasítani. Ám a frigy nem jött létre, a vőlegény másnapra kijózanodott, és közölte, nem lesz lagzi. Lili családja szerint ezzel a lányuk becsületét tiporta sárba, ezért bánatpénzt követeltek a meggondolatlan fiatalembertől, aki megijedt a kilátásba helyezett verésektől és inkább fizetett – számolt be a Blikk.

Először félmillió forintot követeltek tőle, majd gyakorlatilag kéthavonta elkérték tőle ezt az összeget. Összesen 3,8 millió forintot fizetett ki a családnak, és csak akkor kért segítséget a rendőröktől, amikor már minden megtakarított pénzét odaadta félelmében az örömapának.

„Szó szerint bevitték az erdőbe azt a srácot. Amikor visszament, hogy visszalépjen a házasságtól, az örömapa rokonai is ott voltak a házban, esélye sem volt semmire. (…) Nem tartom kizártnak, hogy ezt a srácot eleve lépre csalták, tudták, hogy van pénze, hogy fél a balhétól. (…) Valóban volt egy kis erdei séta K. Zs. háza mögött, s ott ijesztették halálra” – mesélte a lapnak egy helybéli.

K. Zs.-t január 12-én fogta el a rendőrség, zsarolás bűntette miatt indítottak ellene eljárást, őrizetbe vették. Akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top