Család

4 órán át várakozott a kórház padlóján ülve a kismama, mert senki sem adta át neki a helyét

50 várakozó közül egy sem volt hajlandó felajánlani a helyét a hat hónapos terhes, szívbeteg kismamának.

Nem mintha ez jó hír lenne, de nem csak a mi kórházainkban kényszerülnek a földre az édesanyák: egy birminghami kórházban egy várandós kismamának négy órán kellett a földön gubbasztania, mert nem akadt számára ülőhely.

Bonita Baxter erős mellkasi és hasi fájdalmai miatt kereste fel a Queen Elizabeth Kórház sürgősségi osztályát. A 27 éves, szívbeteg anyuka most épp ötödik gyermekével várandós, a hatodik hónapban jár. Mikor a kórházban azt mondták, várnia kell, megpróbált ülőhelyet szerezni az osztályon várakozók között – ám mind az 50 hely foglalt volt, és egyetlen beteg sem ajánlotta fel a székét.

A veszélyeztetett terhes kismama a nővéreket kérte meg, hozzanak neki egy széket, de az egész osztályon egy sem akadt… ezért Bonita négy órán keresztül a földön ülve várta, hogy sorra kerüljön. Végül nem bírta tovább, édesanyja érte jött kocsival, és egy adag fájdalomcsillapítóval inkább hazament, mint hogy ilyen körülmények között várjon az ellátásra. A képeket ő készítette.

swns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top