nlc.hu
Család

A nyíregyházi kórház a kettős tragédiáról

Megszólalt a nyíregyházi kórház a két kismama haláláról, kiderült a vizsgálat eredménye

Egy 28 és egy 33 éves nő hunyt el.
kórház,

Mint arról beszámoltunk, két napon belül két kismama is meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban. A kórház most nyilatkozott a Gyerekszoba.hu-nak a tragédia körülményeiről.

Kiderült, a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes team végezte. „A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat. Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – mondta el Vitkai Éva, az intézmény kommunikációs vezetője, hozzátéve: régóta nem volt anyai halálozás az osztályukon.

Hangsúlyozta, az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is. 

A portál megtudta, azok a kismamák, akik a közeljövőben az ominózus intézményben hozzák majd világra a babájukat, pszichológiai támogatást kérhetnek a kórházban.

Az egyik áldozat Nikoletta, a máriapócsi édesanya volt, akinek a kisfia császármetszéssel született meg tavaly novemberben, azonban a nő a műtét után az intenzív osztályra került. „Éjfélre még bementünk, és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem” – mesélte megtörve a testvére. A szülészeti megfigyelőben Nikolettával volt az az újfehértói kismama, Renáta is, aki szintén műtéttel hozta világra ikerlányait, de néhány órával később rosszul lett és ő is életét vesztette.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top