Család

Megmentette édesanyja életét a kisbaba, aki szoptatás közben „kiszagolta” a mellrákot

Így éppen időben el tudták kezdeni a kezeléseket.

Megmentette édesanyja életét egy 13 hónapos brit kisbaba, aki szoptatás közben „kiszagolta” az anyuka mellrákját. Az orvosok így éppen időben el tudták kezdeni a nő kezelését ahhoz, hogy túlélhesse a betegséget – írja a Mirror.

A 40 éves Claire Granville nővérként dolgozik, így egyből megérezte, hogy valami baj van, amikor kisbabája, Matilda egyszer csak nem volt többé hajlandó a bal melléből szopni. Orvoshoz fordult, egy gyors ultrahangos vizsgálat pedig kimutatta, hogy a bal mellbimbója mögött egy mintegy 10 centiméteres tumor húzódik. Claire a legrosszabb rémálmában sem gondolt volna arra, hogy ennyire komoly a baja.

Nagyon nagy szerencséje van, hogy ilyen hamar észrevették a daganatot, az orvosok szerint ugyanis később már nem nem tudták volna megmenteni az életét. Így viszont éppen időben kezdték el a kezeléseket: az elkerülhetetlen masztektómia után azonnal jöttek a kemoterápiás és radioterápiás kezelések. Ez tavaly áprilisban volt, idén januárban pedig hivatalosan is gyógyultnak nyilvánították az édesanyát.

Claire szerint lánya egyenesen kiszagolta a daganatot:

Olyan volt, mintha a szó szoros értelmében kiszagolta volna, egyszerűen nem akart a közelébe sem menni. Annyira furcsa volt az egész. A jobb mellemből nyugodtan szopizott, de a bal mellem közelébe sem akart menni. Azonnal elfordította a fejét, amint odatartottam. Nagyon nyugtalanító volt, ahogyan reagált, úgyhogy elmentem az orvoshoz, ő pedig rögtön megállapította, hogy rákom van. Azzal, hogy nem volt hajlandó szopni, Matilda megmentette az életemet

– nyilatkozta az édesanya.

Hallottam olyanról korábban, hogy az állatok megérzik, ha a gazdájuknak rákja van. Olyan volt, mintha Matilda is megérezte volna rajtam. Tudtam, hogy okkal nem akar enni, és nagyon örülök, hogy hallgattam az ösztöneire. Azt, hogy a kezelések sikeresek voltak, az azonnali beavatkozásnak köszönhettem. Ha nem figyelek Matildára, túl későn kerültem volna orvoshoz. Már elkezdett terjedni, amikor diagnosztizáltak. Egy nap, amikor idősebb lesz, el fogom mondani neki, hogyan mentette meg az életemet.

Newborn baby saves her mum's life after sensing cancer in her breast

A mum has survived after her baby daughter SNIFFED out her breast cancer. Claire Granville, 40, knew something was wrong when her newborn daughter Matilda suddenly refused to feed from her left breast. But she never could have imagined that it could have been anything so serious as cancer.

Címképünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top