Család

Kopaszra nyírta a haját két kislány, hogy így támogassák mellrákos édesanyjukat

Nem akarták, hogy az anyukájuk egyedül érezze magát a bajban.

Szolidaritásból leborotválta a fejét két amerikai kislány, miután mellrákos édesanyjuk a kemoterápiás kezelések miatt elveszítette a haját – írja az ABC News.

Megpróbáltam lebeszélni őket róla. Azt mondtam nekik, nem tudják, mire vállalkoznak. Megmondtam, hogy a hajuk az arcuk része, fázni fog a fejük és a többi gyerek akár ki is csúfolhatja őket. Erre azt mondták, hogy ha rám is ez vár, nem akarják, hogy egyedül kelljen keresztül mennem rajta

– nyilatkozta a büszke édesanya, Joanna McPherson.

A louisianai, négygyermekes édesanyát – aki mellesleg az Amerikai Egyesült Államok Légierejének ezredese – tavaly októberben diagnosztizálták az igen agresszív HER2-pozitív mellrákkal. Az orvosok elvégezték rajta a kettős masztektómiát, majd rövidesen megkezdték a kemoterápiás kezeléseket is. McPherson decemberben vette észre, hogy már hullik a haja. Rövidesen kopaszra nyíratta a fejét.

Alig néhány héttel később két középső lánya, Kayla és Sophia bejelentették, hogy ők is le akarják nyíratni a hajukat. Az édesanyát teljesen ledöbbentették az ötlettel, de természetesen nagyon jól esett neki a dolog:

Az ő korukban én semmivel kapcsolatban nem voltam ennyire szenvedélyesen elkötelezett. Úgy döntöttem, hogy hagyom kibontakozni őket, elvégre nagyon fájdalmas és nehéz időszakon mennek keresztül, hiszen az édesanyjuk – valaki, akit nagyon szeretnek – súlyos beteg…

– mondta.

A nagy nyiratkozásról videó is készült, ezt itt tudod megnézni! McPherson jelenleg a her2positivelife.com címen található blogon keresztül számol be élményeiről. Célja, hogy más, hasonló helyzetben lévő családokon segíthessen írásaival.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top