Család

50 évvel a válása után kiperelte a férjéből az elmaradt tartásdíjat

A nőt az 1970-es évek elején hagyta ott a 3 éves gyerekével a volt férje, de nem fizette a gyerektartást.

Egy San Diego megyében élő nő 50 év elteltével kapta meg a gyerektartási díjat, amelyet volt férje évtizedeken át nem fizetett.

A nőt és 3 éves gyerekét az 1970-es évek elején hagyta ott a férje, aki Kanadában telepedett le ahelyett, hogy fizette volna a bíróság által megállapított tartásdíjat.

Toni Andersen sokáig nem foglalkozott a pénzzel és az exférjével. Belsőépítészként dolgozott Los Angelesben, és el tudta tartani a lányát, aki később Párizsban járt egyetemre, most pedig anyja cégét viszi tovább.

Azt is elismerte, hogy utazgatott a lányával, jól elvoltak, ám most, ahogy nyugdíjba vonult, jóval kevesebb pénzből kell megélnie. Ekkor jutott eszébe az elmaradt járandóság. Kiderült, hogy a követelés nem évül el.

Annak idején havi 160 dollár volt a gyerektartás, ami mostanra kamatokkal együtt 170 ezer dollárra, majdnem 50 millió forintra rúg. Végül 150 ezer dollárban egyeztek meg.

Azt hiszem, most egy kicsit bepánikolt. Boldog vagyok, mert annak idején én pánikoltam éveken keresztül. Most ő jön

– mondta a volt feleség.

A nő egyúttal figyelemfelhívásnak is szánta az ügyét azoknak a nőknek, akik eddig nem voltak elég bátrak, hogy kiálljanak magukért és az elmaradt tartásdíjért.

(10 News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top