Amellett, hogy bármikor előállítható otthoni körülmények között, hiszen a hozzávalók minden háztartásban rendelkezésre állnak, gazdaságos is. A színes, szagos műgyurmákkal ellentétben ez csak természetes alapanyagokból készül.
Alkossatok!
A só-liszt gyurma elkészítését követően pontosan úgy működik, mint a boltban kapható, ipari társai: formázzuk, gyúrjuk kedvünk szerint! Ha pedig véglegesítettük az alkotást, és úgy gondoljuk, elkészült, egyszerűen csak hagyjuk a szabad levegőn, s pár nap múlva keményre szárad. Készíthetünk születésnapi ajándékokat, asztali díszeket és karácsonyfadíszeket is só-liszt gyurmából.
Recept
- 20 dkg liszt
- 20 dkg só
- 1,25 dl víz
- 2 ek. étolaj
A sóval elkevert liszthez adjuk a vizet és az olajat, majd dolgozzuk össze a gyurmatésztát.
Pont, mint a konyhában
A só-liszt gyurma formázásánál bármilyen eszköz megengedett, ami a konyhában megtalálható: mézeskalács-szaggató formák, műanyag kések, pogácsaszaggatók és persze a fantáziánk. Ha megszáradtak a megformázott só-liszt alkotások, akkor pár nap múlva újra belevethetjük magunkat a projektbe a gyerekekkel. Ilyenkor jöhet ugyanis a temperával festés.