Család

Börtönbe kerülhet az apa, mert felbontotta a kisfiának címzett levelet

Az anya perelte be volt férjét.

Akár két évre is börtönbe kerülhet egy spanyol férfi, mert felbontotta a tízéves kisfiának érkezett levelet, és bizonyítékként használta a bíróságon a gyerek anyja ellen.

A levelet a gyerek nagynénje küldte, és leírta benne, hogy a kisfiúnak hogyan kell tanúskodnia az apja ellen, a két szülő közt zajló, családon belüli erőszakkal kapcsolatos perben. Utóbbi ügyben a férfit felmentették, ám a levéltitok megsértése miatt újra bíróság elé kell állnia.

Levél

A kép illusztráció! (iStock)

Az újabb pert a gyerek anyja indította. A kétéves börtönbüntetés mellett 3000 eurós kártérítést, ezen felül 12 hónapra napi 6 euró, vagyis további 2160 euró megfizetését követeli volt férjétől.

Az apa ügyvédei azzal védekeznek, hogy a férfi csupán véletlenül bontotta fel, mivel a keresztneve is ugyanaz, mint a fiáé. Azonban még ha nem is ez lett volna a helyzet, a levél felbontásával az apa a szülői felügyeletet gyakorolta, amihez teljes mértékben joga van.

Az ügyben eljáró bíró még nem hozott döntést.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top