Család

Vekerdy az anyáknak: „Néha meg kell szabadulni a gyerekektől”

A pszichológus szerint a gyerekeknek is fontos, hogy az édesanyjuk jól érezze magát, és legyen ideje arra, hogy kikapcsolódjon.

Sok édesanya számára jelent komoly, már-már megoldhatatlan feladatot, hogy összeegyeztesse a gyereknevelést és a házimunkát a saját nőiességével – írja bejegyzésében a Relax caféblog szerzője. „Mert porszívózni kell, főzni kell, fürdőszobát pucolni kell, és a vasalni való is méteres halomban gyűlik a szoba vagy a fürdő közepén.”

Anya, gyerek, otthon

Fotó: Unsplash

Súlyos probléma – de mi a megoldás? A bloggernek egy Vekerdy Tamással készült interjú jutott az eszébe, amelyben a pszichológus következőket javasolta a frusztrált, túlhajszolt anyáknak:

„Próbálják meg jól érezni magukat, mert az nagyon fontos a gyereknek. Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tőlük. Időnként kell, hogy az anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek, és ne csak szenvedjen tőle és a rengeteg tennivalótól.”

Bölcs szavak. Ha kíváncsi vagy a teljes interjúra, itt olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top