Család

Érthetetlen, hogy ezt a jövedelmet miért nem veszik figyelembe a babaváró hitelnél

Megint nehezebb lett a dolguk azoknak, akik igényelnék a babaváró hitelt.

Nem számít bele a babaváró hitel megállapításánál figyelembe vett jövedelmek közé a terhesség alatti táppénz. A bankok állásfoglalása azért is különösen érthetetlen, mert a babaváró hitelt igénylő családok nőtagjai közül érthető okokból sokan már terhestáppénzre vannak kiírva a hiteligénylésnél.

A 24.hu egy olyan családról ír, akiket indoklás nélkül utasítottak el a K&H Banknál. Mint kiderült, a veszélyeztetett terhes, ezért betegállományban lévő feleség 170 ezer forintos terhestáppénzét egyáltalán nem vették figyelembe jövedelemként, mintha nem is lenne.

kismama, babahitel

A terhestáppénzzel a legtöbb bank nem foglalkozik (fotó: iStock)

A lap egyik olvasója úgy tapasztalta, a bankokat egyáltalán nem érdekli, hogy a szülés után mi történik a kismamák jövedelmével, az igénylés pillanatában viszont azokat az ügyfeleket részesítik előnyben, akiknek teljes állású, bejelentett munkájuk van, mindegy, milyen stádiumban van a terhesség. Ugyanakkor nem minden bank kezeli ugyanúgy a kérdést: a Sberbanknál kezdettől fogva számolnak a terhestáppénzzel, de már a Raiffeisen, illetve a Takarékbank és az UniCredit is elfogadja a terhestáppénzt jövedelemként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top