Család

9 gyereket fogadtak örökbe, így 15 tagú lett a család

A 4 saját gyerekeket már felnevelő házaspár több családból testvéreket fogadott örökbe, hogy ne szakítsák őket szét. Összesen 9 gyerek került így hozzájuk.

Terri and Mike Hawthorn a gimnáziumban szerettek egymásba, 36 éve élnek boldog házasságban. Az 57 éves Mike tereprendezéssel foglalkozik, az 54 éves Terri pedig főállású anya. Egy 5 hálószobás házban élnek Arkansasban. Miután 4 saját gyermekük nagyobb lett, először cserediákokat fogadtak évekig. Terri azonban szerette volna, ha megint apró lábak rohangálnak a házban, így családi napközit indított, ezzel foglalkozott 20 évig.

Amikor gyermekei idősebbek lettek, a házaspár úgy döntött, nevelőszülőként segítenek nehéz sorsú gyerekeknek. 5 év alatt körülbelül 80 gyerek került gondozásukba. Amikor megkapták Korgent, azonnal beleszerettek, nem voltak képesek elengedni. Kiderült, hogy a kisfiúnak van egy húga is. Szerették volna, ha a testvérek együtt maradhatnak, így mindkettőjüket örökbe fogadták. Nem sokkal később újabb testvérek toppantak életükbe: 5 lánytestvér és egy fiú testvérpár.

Terri határozottan hisz abban, hogy az ő küldetése a gyermekek gondozása. Mint mondta: Isten adott neki olyan szívet, amely ennyire nyitott a gyermekek felé. „Nagyon sok fizikai és verbális bántalmazást, alultáplált és elhanyagolt gyereket láttunk. Ezek a gyerekek nem tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Ez nem a gyerekek hibája. Nem tehetnek arról, hogy rossz családba születtek” – hangsúlyozta Terri.

Az amerikai szaktárca jelentése szerint 2017-ben országszerte több mint 690 ezer gyerek volt nevelőgondozásban, átlagosan két évig ingázva az állami otthonok és a nevelőcsaládok között.

(via)

Kiemelt kép: illusztáció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top