Család

Imádni való ötlettel segített kisfiának, hogy leküzdje iskolai szorongását

A kreatív anyuka egy gyors és egyszerű trükkel oldotta meg, hogy kisfia biztonságban érezze magát a suliban is.

Sok gyerek számára rémisztő az első nap az iskolában, nehezen élik meg, hogy a tanítás idejére búcsút kell inteniük szüleiknek.

A The Motherload nevű Facebook csoportban tűnt fel nemrégiben a történet, melyben egy anyuka egy nagyon édes módszerrel állt elő, hogy kicsit könnyebbé tegye kisfia számára ezt az élményt.

Louise Mallett egy apró szívet rajzolt fia kezére, majd sajátjára is firkantott egy azzal teljesen passzolót. A szívecskéket „ölelésgombnak” nevezte el.

A 32 éves nő elmagyarázta gyermekének, hogy minden egyes alkalommal, amikor a kisfiú megnyomja a szívet a kezén, képzeletbeli ölelést küld anyukájának, aki szintén megnyomja a rajzocskát, így küldve vissza az ölelést fiának.

Forrás: the-motherload.co.uk

„Látszott rajta, hogy érzékenyebb volt azon a reggelen, így beszélgettünk, és arra az ötletre jutottunk, hogy mindkettőnknek lesz egy szíve, és ha megnyomjuk, ölelést küldhetünk azzal a másiknak” – írta az anyuka.

Amikor délután Louise felvette a fiát az iskolából, megvitatták, hogy hány ölelést kaptak aznap. A kisfiú azt mondta, hogy az „ölelésgomb” hosszú megnyomása megakadályozta, hogy sírjon, amikor hiányzott az anyukája.

A bájos ötletet természetesen imádták a hozzászólók, néhányuk szemébe könnyet is csalt.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top