Család

Jobban jár, aki októberben igényli a babaváró hitelt

Csökkent a babaváró hitel kamata július óta, emiatt végső soron magasabb összegre lehetnek jogosultak az igénylők.

Július és október között csökkent a babaváró hitel kamata, emiatt akár magasabb összeget is kaphatnak azok, akik igénylik a támogatást. A Bankmonitor.hu elemzése szerint ha olyan banktól igényeljük a hitelt, ahol a kamattal növelt havi törlesztővel számolnak, amikor a hitelképességet vizsgálják, akkor alacsonyabb kamatnál kisebb jövedelemre is megadják ugyanazt a hitelösszeget.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha azt vesszük figyelembe, hogy a babaváró hitel júliusi normál kamata 7,73 százalék volt, ami októberre 6,81 százalékra csökken, akkor a változás 10 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén 5500 forint különbséget eredményezne a törlesztőben. Ennek alapján akár 730 ezer forinttal nagyobb összegű, 20 éves futamidejű babaváró hitelre lehetnének jogosultak az igénylők.

Ez azt is jelenti, hogy a maximális 10 millió forintos hitelhez nagyjából 13 ezer forinttal kevesebb nettó jövedelem is elég lehetne, ha 40 százalékos jövedelemterhelhetőséggel számol a bank. Lehet, hogy ez nem sok, de a hitelképesség határán mozgó családoknak döntő különbséget jelenthet.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top