nlc.hu
Család

Babaváró hitel 2023

Újraindult és százezres kedvezményeket nyújt a babaváró hitel

Bár eddig úgy tűnt, hogy a babaváró hitelnek meg vannak számlálva a napjai, mégis újraindult és jelentős kedvezményeket kínál a gyermeket vállaló családoknak.
Terhes nő malacpersellyel és babakelengyével

Januártól újraindult a babaváró hitel a bankoknál, akik százezres kedvezményekkel próbálnak kedvet ébreszteni a gyermekvállaló családokban a 10 millió forintos kölcsön felvételéhez. 

Decemberben még úgy dönt, hogy idén nem lesz lehetőség a babaváró hitel igénylésére, a támogatást végül mégis meghosszabbította a kormány. Hivatalosan december 28-án jelentették be abban a családtámogatásokról szóló rendeletben, melyben a falusi csok-ot is kitolták 2024. december 31-ig.

A bankoknál így újra kérvényezhető a babaváró hitel, amihez továbbra sincs szükség ingatlanfedezetre. Ha a párnak legalább egy gyermeke születik, a 10 millió forintos kölcsön kamatmentessé válik, két gyermek születését követően 30 százalékát, három gyermek érkezése után pedig a teljes egészét elengedik a bankok.

A 24.hu azt írja, hogy a babavárós ügyfelekért idén, akárcsak 2022-ben, nagy a verseny a bankok között, ezért a rövid szünet után teljes erővel újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják.

A Bank360.hu összesítette, hogy 2023 elején melyik bank mit kínál a babaváró hitelt felvevőknek extra kedvezményként, amit érdemes tüzetesen átnézni az igénylés előtt.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top