Család

Legyen az őszi szünet jó móka a gyereknek!

Az iskolai szüneteket púpnak érezzük a hátunkon, pedig inkább a gyerek pihenőidejére kellene koncentrálni.

Az őszi szünet ráadásul olyan, hogy nem is értjük, miért van, hiszen csak most kezdődött el az iskola. Nyűg, hogy hova tegyük a gyereket, mert a világon nincs annyi szabadság, ahány szünet van a suliban, a maradékot pedig inkább karácsonykor és nyáron használnánk fel.

Ha viszont már ez van, és szünet van ősszel az iskolában, akkor próbáljunk kicsit pozitívabban hozzáállni, mert ez mégiscsak a gyerek pihenőideje, amit érdemes lenne tartalmasan eltölteni. Akkor sem lehetetlen ez, ha amúgy dolgozni kell közben, és csak délutánonként tudunk együtt lenni a gyerekkel, mert napközben mások vigyáznak rá. Azt a pár órát tegyük különlegessé számára, hogy érezze, jó móka az őszi szünet. Ehhez hoztunk pár ötletet.

Délutáni almaszedés

Autóval rendelkezők előnyben. Az őszi szünet ideje alatt már zajlanak az almás szedd magad akciók, az egyik nap munka után szaladjatok el az egyikhez és töltsetek el egy órát almaszedéssel. Közben lehet jókat beszélgetni és remek élmény a gyereknek már csak az is, hogy kiszakad a megszokott környezetből.

őszi szünet élmények

Képünk illusztráció (Forrás: Unsplash/Justin Young)

Készítsetek halloweeni dekorációt

Bár itthon még nincs akkora nagy hagyománya, de azért már az iskolákban, ovikban is szokás, hogy halloweenoznak a gyerekek, otthon is meg lehet tartani ezt az ünnepet csak a móka kedvéért. Díszítsétek fel a lakást, faragjatok tököt, vagy fessetek, színezzetek, gyurmázzatok a témában. Az együtt töltött minőségi idő a lényeg, nem az, hogy milyen lesz a dekoráció, ezért inkább csináljátok saját kezetekkel, ne készen vegyétek a boltban.

Ugráljatok levelekben és pocsolyákban

Bár nyilván mindenki fáradt a munkanap után, mégis menjetek a természetbe! Nem kell messzire kirándulni, az is elég, ha a környéken vadásztok pocsolyákat, és jól beleugrotok mindegyikbe, mert az vicces (természetesen gumicsizmában). Vagy a lehullott leveleket is összehordhatjátok egy nagy kupacba, nagy élmény a gyereknek, ha beleugorhat. Szülőként pedig jó néha visszatérni a gyermeki énünkhöz, biztos, hogy így mindenkinek jó élmény lesz az őszi szünet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top