Család

5 remek program gyerekkel hétvégére

Az időjárás miatt kilőhetjük a kirándulást a programok közül, de azért maradt még lehetőség.

Bár azt állítja az időjárásjelentés, hogy nem lesz a hétvégén őrült sok eső, de ma alaposan eláztatja a csapadék a kirándulóhelyeket, úgyhogy ha gyerekkel tervezel programot, akkor inkább most ne az erdőbe menjetek sárdagasztásra. Szerencsére azért Budapesten és környékén nem kell félni attól, hogy program nélkül maradunk, remek lehetőségek vannak, hogy értelmesen üssük el az időt.

1. Mesebeli lények és növények – kertészkedés gyerekeknek

Szombaton 10 órától a Füvészkert kastélyában tartják azt a foglalkozást, ami a kertészkedést és a fantáziát összekapcsolja, csupa mese és varázslat, amit minden gyerek imádni fog, aki kicsit is közel érzi magát a természethez. Az egyórás foglalkozás alatt az üvegházakba is ellátogatnak, rengeteget tanulnak a növényekről, miközben szórakoznak a gyerekek. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Füvészkert
Időpont: Március 7., 10 óra
Korosztály: 3-10 év
Belépő: 1800 Ft

2. Tavaszköszöntő beporzóünnep

Ha nem a Füvészkertbe akartok menni, akkor irány Magyar Természettudományi Múzeum, ahol szombaton 10-től 14 óráig tart a családi program. Barkácsműhellyel, méhmakett-készítéssel, virágórával – azaz csupa játékos, tanulós feladattal várják a gyerekeket és szülőket. Jó móka lesz!

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum
Időpont: Március 7., 10-14 óra
Korosztály: 3-10 év
Belépő: 5000 Ft a családi jegy, 6 éven aluliaknak ingyenes

Remek programok a hétvégére

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

3. Legkisebbek mozija: Vili, a veréb

Emlékeztek még Vili, a verébre? Gyerekkorunk egyik kedvenc meséje volt, amit boldogan megmutatunk a gyerekeinknek is. Bármilyen kicsi is a gyerek, mehet a Puskin Kuckóba mozizni, nincs korhatár, csak egy felhőtlen családi mozi, amit a család minden tagja élvezni fog. 

Helyszín: Puskin Kuckó
Időpont: Március 7., 10 óra
Korosztály: 0-99 év
Belépő: 900 Ft/fő

4. Szépművészeti Múzeum – Utazóbőrönd

Ismered a Szépművészeti Múzeum Utazóbőrönd játékát? Zseniális program az egész családnak, kipróbáltam a lányaimmal, és csak ódákat tudok zengeni róla. Még az ötéves gyerekem is rengeteget tanult a festményekről, művészetről, miközben kutatott a bőröndben található nyomok után. Olyan nyomozós játék ez, ami összehozza a családot egy gyönyörű környezetben, és betekintést enged a múzeum állandó kiállításába.

Helyszín: Szépművészeti Múzeum
Időpont: Az Utazóbőröndöt keddtől vasárnapig 10 és 16 óra között lehet az információs pultnál kölcsönözni.
Korosztály: 5-99 év
Belépő: 2000Ft/család (ezen felül még a múzeumi belépőjegyet is meg kell váltani)

5. Kecskevilág FarmTúra

Ha mégis úgy döntenél, hogy a szabadban akarod tölteni a hétvégét, akkor szombatra van egy ajánlatunk. A Törökbálint mellett található Kecskevilágnál szerveznek olyan Farmtúrákat, melyek során a gyerek közel kerülhet az állatokhoz, betekintést kaphat a gondozásukról, és még kóstolásra is van lehetőség. Nekünk az egyik kedvenc helyünk, barátságos, családias környezet, városi gyerekeknek különösen ajánlott program, és még eszméletlen finom, tiszta ételeket is ehetünk a túra után.

Helyszín: Kecskevilág
Időpont: Március 7., 11 óra (előzetes regisztráció szükséges a honlapon) 
Korosztály: 0-99 év
Belépő: 1500 Ft/fő

Ha még több programajánlót szeretnél olvasni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top