Shine

Tippek, hogy csinálj a nőnapból vérbeli csajnapot

Pár nap és itt a nőnap! Te gondolkodtál már rajta, hogyan töltöd?

Bár itthon a Nemzetközi Nőnapot még mindig átjárja a vörös szegfű szaga, nem kell, hogy egy erőltetetten joviális gesztusban kimerüljön az ünnep, ami végső soron rólunk szól. Inkább vegyük kezünkbe az irányítást és penderítsünk belőle egy csajos hétvégét vagy legalább pár órányi énidőt, amit barátnőinkkel tölthetünk! Kikapcsolunk, feltöltődünk, kirúgunk a hámból – ki hogyan, tetszése szerint, fő, hogy elszabaduljunk kicsit otthonról, ha már moziba eljutni is kész kihívás.

A csajos programok száma végtelen, foglalhatunk asztalt egy jó kis étterembe, tágíthatjuk komfortzónánkat egy közös bowlingozással, biliárdozással, vagy megejthetjük azt a bizonyos mozizást is. Aki pedig ennél többre vágyik, annak mutatunk még öt tippet kedvcsinálónak.

Borkóstolás

Számos étteremben, borászatnál vagy a borszaküzleteknél is megtaláljuk a borkóstoló programokat, gyakorta könnyű vacsorával egybekötve. Nem baj, ha nem bírunk egy sommelier képességeivel, a minőségi, finom borok kóstolgatása akkor is különleges programnak számíthat.

A nőnapi hétvégén ráadásul egy valódi, csajos borkóstolót is szerveznek: a Cherchez la Femme – Gyengébb? Nem! borkóstoló keretében harminc borásznő száz borát kóstolhatja a közönség március 7-én délután és este. A helyszín is impozáns, a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont az eseménynek, a borásznők számtalan meglepetéssel készülnek, több bor is a rendezvényen debütál, a kóstolót pedig mesterkurzusok és tombola is színesítik.

Csináljunk a nőnapból csajnapot! Például egy barátnős borkóstolással (Fotó: Sofitel Budapest Chain Bridge)

Élményfestés

Tökéletesen kikapcsol, eltereli a figyelmet a mindennapi zűrökről, ha pedig többedmagunkkal megyünk, még jó muri is, hogy pár röpke óra alatt olyan képet festünk, melyet tényleg kitehetünk a falra. Trükk nincs benne, helyette okos instrukciók segítik az alkotást. Ha még nem próbáltátok ki az élményfestést, mindenképp érdemes rákeresni a neten, hol tartanak lakóhelyetekhez legközelebb ilyen programokat. Szerencsére (szinte) már minden nagyvárosban jelen vannak a műhelyek, ahol híres festmények reprodukcióit is elkészíthetjük, miközben egy pohár finom bort, vagy akár pezsgőt is elkortyolgathatunk. 

Az Alkotásutcánál például nőnapi kedvezménnyel foglalhatunk időpontot, március 8-án pedig a Kamaraerdei Közösségi Házban is lehetőség nyílik próbára tenni magunkat, arany színekkel festhetünk, és kipróbálhatjuk a szivacsos, késes technikát is. 

Az élményfestés is szuper énidős program, ha még nem próbáltad, kár lenne kihagyni (Fotó: Getty Images / Hill Street Studios)

Szépségórák

Elcsépeltnek hangzik, hogy menjetek el közösen egy barátnős szépülésre? Hányszor is voltatok az elmúlt, mondjuk öt évben ilyenen? Na ugye! A csapból is az folyik, hogy a top csajos program pár pihentető órát eltölteni egy szépségszalonban, mégis, a valóságban örülünk, ha eljutunk gyantáztatni. Itt a ragyogó alkalom, számos helyen foglalhattok páros arckezelésre időpontot, amit végigtrécselhettek, de véleményünk szerint a páros masszázsnak is ideje új értelmet adni azáltal, hogy legjobb barátnőnkkel megyünk el rá.

Az Art Med Aesthetica központban például lehetőség van az előbbire, a páros Tecar kezelés során garantáltan mindketten feltöltődtök, ugyanis olyan biostimulációs kezelésen vehettek részt, amely által a ráncok kisimultabbak, a kontúrok feszesebbek lesznek. Mindehhez a luxuskörnyezet alap, a pihentető, kényeztető élmény garantált.

Páros arckezelés a legjobb barátnőnkkel? Nemcsak kisimulunk tőle, de jól el is szórakoztathatjuk egymást közben (Fotó: Getty Images / 
vgajic)

Kultúrpercek

Ha szeretitek a múzeumokat, de kihívás olyan napot találni, ami mindenkinek jó, legyen az a nőnap! Használjátok ki a hétvégét, utazzatok fel Budapestre (a fővárosban élők el ne mozduljanak) és látogassátok meg a legjobb időszakos kiállításokat. Divatkedvelőknek a Magyar Nemzeti Múzeum  CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött, valamint a Kiscelli Múzeum Ragyogj! Divat és csillogás kiállítása javasolt, előbbiben a vörös divatdiktátor életművét ismerhetjük meg, utóbbi pedig a fényeket, a csillogást középpontba állítva 18–21. századi, különféle alkalmakon viselt öltözékeket mutat be, melyek a társadalmi és életmódbeli változásokat is tükrözik.

Budapest, 1974. szeptember 18. Rotschild Klára divattervező (k) az üzletében a textíliák között válogat (Fotó: MTI / Szlukovényi Tamás)

Frizurapróba (majdnem) élesben

Igazi csajos program lehet, ha egy pezsgős parókapróbán veszünk részt. Nem, nem vicc, van már ilyenre is lehetőség. A Copf Fészek lényege, hogy kényelmesen próbálgassunk fel tucatnyi, különféle frizurát és hajszínt,  jót szórakozzunk azon, miként áll az eredetitől tökéletesen eltérő frizura és végre megtudjuk, hogy néznénk ki, ha egyszer olyanra festetnénk a hajunkat, amin titkon már sokszor eltöprengtünk. Korábban már mi is kipróbáltuk a szolgáltatást, melybe nemcsak a parókák szabad próbálgatása tartozhat, de profi sminket és műtermi fotósorozatot is kérhetünk – képes beszámolónkat itt találjátok.

Mi is kipróbáltuk a Copf Fészket, nagy élmény volt! (Fotó: Rácz Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top