Család

Szoknyában ment iskolába a kisfiú, miután kidobták a teremből „rossz” nadrágja miatt

A diáknak azért kellett kimennie a folyosóra, mert nem az iskolai uniformist viselte. A 10 éves kisfiú ezt bosszulta meg annyival, hogy másnap tüntetésül szoknyában ment iskolába, lázadva az intézmény szigorú szabályai ellen. Az iskola szerint a fiú a hibás.

Josh Mayer, egy 10 éves brit diák, aki  a cambridgeshire-i Swavesey Village College-ba jár, arról számolt be a Ladbible portálnak, hogy megalázták az iskolában, mert azt a nadrágot viselte, amit az anyukája vett neki a Tescóban, nem pedig azt, amit az iskola hivatalos egyenruha-beszállítójától jó drágán lehet megvásárolni. A fiúnak egyébként van ilyen típusú „hivatalos” nadrágja is, de a diszkont verziót sokkal szívesebben hordja, mert jóval kényelmesebbnek találja. 

A fiút emiatt kiküldték az osztályteremből, és az iskola „problémás” gyerekekkel foglalkozó részlegébe kellett mennie, miközben ezt a „nadrágügyön” kívül semmi sem indokolja. Erre az anyukája megjegyezte, úgy tűnik, sajnos a nadrág fontosabb a fia iskolájában, mint a tanulás, és az, hogy egyébként mi van a gyerek fejében. Anya és fia a megalázó bánásmód hatására elkeseredettségében megnézte, hogy mégis pontosan milyen szabályokat rögzít az iskola etikai és viselkedése kódexe. Ekkor figyeltek fel arra a kitételre, mely kimondja, semmi sem tiltja, hogy bárki is szoknyában menjen iskolába.

Míg Josh szoknyát húzva töltötte idejét az iskolában, addig az anyukája elindított egy petíciót, amit a szülőtársak közül több mint 400-an aláírtak, támogatva őket. Ebből egy hivatalos panasz született az iskola felé, ám az egyelőre elbírálás alatt áll.

Az iskola szóvivője tagadta, hogy Josh el lenne különítve a többi gyerektől. Ennek ellenére a kisfiút továbbra sem engedték vissza az osztályba, a barátai közé, még szoknyában sem. Az iskolaigazgató azt mondja, eddig semmi probléma nem volt az előírt iskolai egyenruhával, ezt az esetet leszámítva. Szerinte az iskola felajánlotta Josh-nak, hogy biztosítják számára a szükséges egyenruhát, de a kisfiú nem élt a lehetőséggel. Majd hozzátette, az uniformis előírásán ebben a tanévben biztosan nem változtatnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top