Család

11 éves kor alatt egyáltalán nem szabadna mobilt adni a gyerek kezébe egy kutatás szerint

A digitális eszközök a képernyőhöz ragasztják a gyerekeket, így kevesebbet mozognak, játszanak, beszélgetnek, barátkoznak, és romlik iskolai teljesítményük is.

Egyre nagyobb szerepet kapnak az okostelefonok a gyerekek életében is. A mobil nyomkodása órákat vesz el a gyerekkori szabadidős tevékenységek elől, és egyre fiatalabb korban. Egy németországi felmérés szerint a 6–9 évesek több mint fele, a 10–11 évesek 4/5-e, 12 éves kortól szinte minden gyerek naponta használ okostelefont, adta hírül a Euronews.

Forrás: iStock

A német gyermekorvosok szövetségének elnöke, Thomas Fischbach szerint 11 éves kor alatt nem szabadna mobilt és tabletet adni a gyerekeknek. A szakértő az internethasználatot is erősen korlátozná 11 éves korig.

„A gyerekorvosok állítják, hogy a digitális eszközök a képernyőhöz ragasztják a gyerekeket, így kevesebbet mozognak, játszanak, beszélgetnek, barátkoznak, és romlik iskolai teljesítményük is” – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top