Család

A pap összegyűjtötte a templomba, a hívek pedig örökbe fogadták a kóbor kutyákat

Assisi Szent Ferenc, csak épp kutyás verzióban a brazil Gomes atya, aki úgy próbált meg új otthont és gazdát találni egy csapat helyi kóbor kutyának, hogy meghívta őket a templomba. Végül ő maga is örökbe fogadott hármat.

João Paulo Araujo Gomes atya, a brazil Gravatá város plébániájának vezetője rendkívül elszomorodott, amikor a város utcáit járva egyszer csak feltűnt neki, mennyi éhező, mindenki által elutasított kóbor kutya futkározik a város utcáin. Erre úgy érezte, hogy cselekednie kell, így a kutyamentést ugyanúgy egyházi szolgálata részévé tette. Úgy döntött, hogy az akció részeként a kutyákat beengedi a templomba, akik közül nem egy aludt az oltáron vagy elkezdett barátkozni a hívekkel.

Az egyházközösség tagjai azonnal beleszerettek a kutyákba, közülük 96 részt vett a projektben. 6 hónap alatt az atyának köszönhetően összesen ennyi kóbor kutya lelt gazdára. Az atya, ha kell, tanácsokat ad a hívőknek a felelős kutyatartással kapcsolatban, és annyival is támogatja a projektet, hogy a kutyákat a templom költségén ivartalanítják, és ha betegek, akkor is elviszik őket állatorvoshoz.

Az atya és az egyházközösség erőfeszítéseinek köszönhetően a városban azóta a kóbor kutyák száma jelentősen lecsökkent, maga az atya hármat fogadott örökbe. Azóta mindenhova rajongott, új kutyáival közlekedik, még az ágyát is megosztja velük.

Via

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top