Család

Kitették a honvédségtől a katonát, aki félholtra vert egy nőt – frissítve

Bernadettet brutálisan bántalmazta a tartalékos katona.

Soron kívül megszüntették annak a tartalékos katonának a szolgálati viszonyát, aki szombaton a felismerhetetlenségig vert egy nőt Bujákon – közölte a 24.hu megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca azt írta lapnak, hogy „a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját”.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult, a minisztérium a nyomozás befejezéséig további információt nem közöl.

Mi is megírtuk, hogy Orosz Bernadett a Facebookon számolt be a brutális bántalmazásról, a közösségi oldalra kitette a felismerhetetlenségig megvert arcát, hogy segítséget kérjen, ugyanis, mint mondta, a rendőrség szabadon engedte bántalmazóját.

Az agresszív katona egy rendezvény után verte meg Bernadettet, nem először. Életét annak köszönheti, hogy a férfi ismerősei meghallották, mi történik, és a recepcióssal együtt a segítségére siettek.

Frissítés: 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja azokat az interneten megjelent információkat, amely szerint a Bujákon bántalmazott nő esetében a rendőrök „átnéztek a nőn, amikor kihallgatták”, hátat fordítottak neki. Voltak olyan vélemények, amelyek szerint a rendőrség a férfi honvédséghez tartozása miatt nem foglalkozott kellő komolysággal az üggyel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. november 9-én 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentés, miszerint ott egy nőt megvertek.

A bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek és a nő soron kívüli meghallgatását követően elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit. A nyomozók a beszerzett adatok és a végrehajtott információgyűjtés eredményeképpen előállították férfit, és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság – mint minden esetben – elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top