Család

Nem kell sajnálni a férjemet, mert nem szültem neki fiút!

Egy anya kiakadt, mert a környezetében mindenki rettenetesen sajnálja a férjét, amiért csak lányai vannak.

Danielle Ricci épp a harmadik lányával terhes, és alaposan kiborult azon, hogy milyen megjegyzéseket kap az emberektől, amióta kiderült, hogy harmadjára is lánya születik majd.

„A harmadik lányunkat várjuk, és amikor ezt megtudják az emberek, olyanokat mondanak, hogy »Szegény férjed!«, »Addig próbálkoztok majd, amíg fiú lesz?«, »Még egy lány? Sok szerencsét a férjednek!« Tudom, hogy viccesnek szánják ezeket a megjegyzéseket, de századjára már egyáltalán nem nevetek.

Szegény férjem? Inkább szerencsés férjem.

Ki ne akarna együtt élni ennyi gyönyörű, erős nővel? Sok előnye van annak, hogy a férjem lányos apa. Főleg, mivel úgy nőtt fel, hogy négy fiú- és egy lánytestvére van. Gyerekkorában férfiuralom volt a családjában, ezért nem lett túl érzékeny fickó belőle felnőttkorára. Amióta viszont megszülettek a lányaink, rengeteget változott, sokkal türelmesebb és empatikusabb lett. Lehet, hogy akkor is így alakult volna, ha fiaink vannak, de az biztos, hogy a lányok egy olyan nézőpontot tanítottak meg neki, amivel addig nem igazán találkozott.

apa lány terhesség

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Valószínűleg az én szegény férjemnek többféle érzelemmel – és hisztivel – kell megküzdenie, mint egy fiús apának, de közben a családban az összes nő imádja és tiszteli, és biztos vagyok benne, hogy amikor a lányai az ölébe ülnek, és átölelik a nyakát, akkor a világ legszerencsésebb emberének érzi magát. Lehet, hogy lesz még gyerekünk, de nem azért, mert addig nem teljes az életünk, amíg nem szülök egy fiút. Mit gondolnak az emberek, amikor ilyet mondanak?

Szerintük a lányok csak teázgatnak az apjukkal hercegnőnek öltözve?

Nos, elárulom, hogy fára másznak, fociznak, rockkoncertet adnak a nappaliban, sőt még birkóznak is vele (ami leginkább a hátán ugrálásból áll). A nevelés a mi családunkban nem az alapján zajlik, hogy milyen neműek a gyerekeink.

Ha azok közé tartozol, akik viccet csinálnak a baba neméből: megbocsátjuk. Tudjuk, hogy nem akarsz rosszat. De tudnod kell, hogy a férfiaknak nem feltétlenül kell fiúgyerek ahhoz, hogy teljes legyen az életük. Az én férjemnek biztos, hogy nagy boldogság a harmadik lányunk, de ha nagyon aggódsz amiatt, hogy elnőiesedik ennyi lány között, hívd meg egy italra, mindig örül az ingyen sörnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top