Család

Életében először ölelhette meg a testvérét a fél karral született kisfiú

Az ötéves brit kissrác családja az interneten szervezett gyűjtést, hogy Jacob megfelelő protézist kaphasson.

Életében először ölelhette meg az öccsét egy fél karral született brit kisfiú – írja a LADBible. A West Yorkshire-ben élő ötéves Jacob Scrimshaw koraszülöttként jött a világra, már a születése előtt készült ultrahangfelvételeken is jól kivehető volt, hogy bal karjának egy darabja hiányzik.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Miután Jacob egyszer sírva jött haza az iskolából, édesanyja, a három gyereket nevelő Gemma Turner megígérte neki: ha törik, ha szakad, szerez neki egy bionikus művégtagot, hogy végre mindkét kezét használni tudja, és így egyszerűbbé váljon az élete.

A család gyűjtést rendezett az interneten, hogy valóra válthassák a kisfiú álmát. Néhány hónap alatt 16 ezer fontot (kb. 6,23 millió forintot) szedtek össze, aztán elkezdtek megfelelő gyártót keresni az interneten. Gemma a csodával határos módon találkozott egy Walesben élő mérnökkel, Ben Ryannel, aki saját sérült gyereke számára is tervezett robotkezet. Most az Ambionics nevű cég vezérigazgatója, ami gyerekek számára készült protézisek építésével foglalkozik. Jacob volt az egyik első páciensük; alig 12 hét alatt gyártották le a kedvenc szuperhőse, Hulk inspirálta, méregzöld protézist.

„Jacob imádja az új kezét – mondta a lapnak az édesanyja. – Kicsit még szokatlan számára a protézis, de remekül működik, alig várjuk, hogy karácsony legyen, és végre két kézzel marcangolhassa az ajándékok csomagolását.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top