Család

Bántalmazás mikulásjelmezbe öltöztetni babákat?

Egy blogger kifejtette véleményét. Egyetértesz vele?

Különböző anya- és bababarát oldalak, az otthon szülés mellett érvelők szerint cseppet sem cuki, amikor a kórházak az újszülött babákra mikulássapkát és kis nadrágszerű zsákocskákat húznak pár fotó erejéig – írja Bouvet, a Caféblog bloggere. 

Ők egyenesen azt mondják, az akció a kimeríti a gyermekbántalmazást és sokan legszívesebben beperelnék a kórházat.

Azzal érvelnek, a babáknak az anyukájuk mellett a helye, és az a szeparáció, amíg pár percre erőszakkal elválasztják őket édesanyjuktól, egy életen át trauma lesz szegény alvó csöppségeknek.

„Nos, itt és most szeretnék beállni a pofonfa elé, és leírni pár olyan dolgot, amivel lehet, az ő körükben nem leszek népszerű, de legalább csatak őszinte. Képzeld el, mindkét gyerekemet császármetszéssel szültem, mégis anyukának gondolom magam. Még akkor is, ha közvetlenül a szülést követően két anyukától is a képembe kaptam: »Istenem, milyen szörnyű, hogy te nem élhetted át, milyen igazából édesanyának lenni«. A témát egyébiránt már többször kifejtettem, a feltételezéstől, miszerint nem vagyok igazi anyuka, ma már maximum röhögőgörcsöt tudok kapni. (…) Én döntöttem úgy, hogy a gyerekeim, amikor alszanak, akkor én is aludni szeretnék, és kipihenni az egészet. Ennek megfelelően a babáimat zömmel három óránként hozták szopizni, de volt, hogy egy óra múlva, az is előfordult, hogy három és fél óra múlva. Amikor ébredtek, hozták őket. Amikor aludtak, aludtam.”

Bouvet részletesen kifejti, mi mindent gondol még a témában. Ha érdekel, kattints a Caféblog oldalára.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top