Baba

A baba első karácsonya: engedj az elvárásaidból, hogy szép legyen

Amikor baba születik, akkor kicsit engedni kell a karácsonyi elvárásokból, ha szép ünnepet szeretnél.

Amíg meg nem születik a baba, lehet csillivilli a karácsony, tudsz rá készülni már szeptemberben, és annyi égősort tehetsz fel az óriás fenyőfára, amennyit elbír az elektromos rendszer a lakásban. Ám utána kicsit átalakulnak az ünnepek, és a baba körül forog minden.

A baba első karácsonya nagy dolog – a szülőknek. Egy csecsemő nyilván még mit sem ért az egészből, pont nem érdekli az ajándék, maximum a doboza, mert azt jól meg lehet rágni és széttépni, a karácsonyi menü pedig pláne hidegen hagyja. Fogalma sincs, ki az a Mikulás, Jézuska, angyalok, a karácsonyfából is csak annyit ért, hogy lógnak rajta mindenféle izgalmas cuccok, amiket lehet rángatni. De mindez mégis gyönyörűvé varázsolja az első közös ünnepet a babával, ha lejjebb engeded az elvárásaidat.

Éljen az online vásárlás!

Nem akarunk reklámozni egy online webshopot sem, de tény, hogy minél kisebb a baba karácsonykor, annál nagyobb áldás az online vásárlás lehetősége. Ugyanis babával együtt keringeni egy bevásárlóközpontban, az ajándékokat vadászva, felér egy rémálommal. Arról nem is beszélve, hogy a sok ember között ki tudja, milyen betegséget kapna el a baba. Erősen javallott inkább a kanapéról megrendelni mindent, amire csak szükség lehet.

baba karácsony elvárás

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Fogd rá a babára!

Ha nincs kedved családi vacsorát adni, nyugodtan ráfoghatod a babára, hiszen alig alszol éjszaka, fel van robbanva a lakás, és különben sem akarsz fél kézzel rántott húst sütni, miközben rázod a gyerek fenekét, hogy ne bömböljön. Ráadásul egy babának fárasztó, ha nagy a jövés-menés körülötte, márpedig ha a baba kikészül, akkor garantáltan nem lesz még annyi nyugodt éjszakátok sem, mint eddig. Adj magadnak engedélyt arra, hogy a baba első karácsonya ne a teljes kimerültségről szóljon, és egyszerűen utasítsd vissza azokat a vendégeket, akiket amúgy is a hátad közepére kívánnál.

Egy jó karácsonyi film kell neked!

Mivel valószínűleg a kanapéra leszel szögezve, és átszoptatod a karácsonyt, legyen ünnepi a műsor a tévében, hogy legalább ennyi emlékeztessen az ünnepekre. Vackoljátok be magatokat a takaró alá, és indulhat a kedvenc karácsonyi film – a Drágán add az életed!-filmeket ki ne hagyjátok –, hogy aztán tíz év múlva meleg szívvel emlékezzetek vissza a baba első karácsonyára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top