Család

Vádat emeltek a nő ellen, aki veszekedés közben autóval áthajtott a férjén

A Szeged környéki faluban élő nőt erős felindulásból elkövetett emberöléssel vádolják.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki 2017 decemberében egy veszekedés közben ült autóba, majd az elé ugró férjét halálosan elgázolta – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a nő és férje viszonya régen megromlott, főleg azért, mert a férfi ivott és agresszív volt. A gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek.

2017. december 27-én a férfi ivott, majd megtámadta a vádlott nőt: meglökte és fojtogatta. A nő ezután beült a ház előtt parkoló autójukba, majd nagy gázzal, kipörgő kerekekkel elindult. Röviddel ezután elütötte a férfit, aki a motorháztetőre zuhant.

A vád szerint a nő észlelte a gázolást, de ráhajtott az útra, ami miatt a férfi az autó elé esett. A vádlott ekkor nem gyorsított, de nem is fékezett, ezért ráhajtott az aszfalton fekvő férfira, az autó pedig tovább vonszolta a testet, a kocsi még az útpadkára is felment, ahol fennakadt a férfi testén. A férfi életét vesztette.

Ha a vádlott legalább annyit fékezett volna, hogy lassítson, a gázolás után nem ment volna át a férfin, aki túlélte volna az incidenst.

A főügyészség a nőt erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top