Család

Nem engedtek fel egy nőt a repülőre negatív terhességi teszt nélkül

Nem véletlenül volt ennyire szigorú a légitársaság.

Egy 25 éves japán nő egy amerikai fennhatóságú Csendes-óceáni szigetre, Saipanra készült, amikor a légitársaság munkatársai egy úgynevezett repülési alkalmassági tesztnek vetették alá, aminek a része volt a terhességi teszt is, írta az Index. A nő számára azért is volt megalázó ez a gyakorlat, mert a terhességi tesztet akkor végzik el, ha az illető nő alakja erre okot ad.

Képünk illusztráció Fotó: Unsplash

A légiutas-kísérők elkísérték a nőt a mosdóba, és addig nem engedték felszállni, amíg a teszt nem mutatott negatív eredményt. A légitársaság bocsánatot kért az eset után, és azt nyilatkozta, azért volt szükség erre, mert a saipani hatóságok kérték a fokozott ellenőrzést, az Egyesült Államok bevándorlási törvényeire hivatkozva. 

Az Egyesült Államok Észak-Mariana-szigetek csoportjába tartozó Saipanban a szülési turizmus  bevett szokás – a külföldiek csak azért utaznak be, hogy ott született gyerekük amerikai állampolgárságot kapjon. A 2018-as adatok szerint 582 baba született turista anyukáktól, míg helyiektől csak 492. A szigetcsoport lakóinak száma ehhez képest alig több, mint 50.000.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top