Család

Inkább elégette a pénzét, semhogy gyerektartást fizessen

A kanadai üzletember legalábbis ezt állította a bíróság előtt.

1 millió kanadai dollárt, vagyis nagyjából 230 millió forintnak megfelelő összeget égetett el egy 55 éves ottawai üzletember, mégpedig azért, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie a volt feleségének.

Bruce McConville a bíróság előtt azt mondta, a pénzt hat különálló bankszámlájáról vette fel, és két részletben gyújtotta fel: 743.000 dollárt szeptember 23-án, 296.000 dollárt december 15-én. Bár senki sem látta, hogy valóban elégette a pénzt, azt állítja, van rá bizonyítéka. A férfi saját bevallása szerint a válása miatt érzett frusztrációi miatt égette el a kisebb vagyont, miközben tudatában volt annak, hogy ezzel a gyerekei érdekei ellen tesz.

pénz égetés

(Illusztráció: Profimedia)

Kevin Phillips bíró viszont nem hitte el az üzletember sztoriját, és 30 napos börtönbüntetésre ítélte a bíróság megsértése miatt. Figyelmeztette továbbá, hogy ha a jövőbeli tárgyalások során sem hajlandó igazat mondani, és gúnyt űz a bíróságból, akkor olyan következményekkel kell szembenéznie, melyekhez képest a most kiszabott börtönbüntetése semmiségnek tűnik majd.

Bruce McConville már jó ideje húzta-halasztotta, hogy nyilatkozzon pénzügyi helyzetéről, sőt üzleti érdekeltségei egy részét eladta a könyvelőjének. Anyagi helyzete így továbbra is rejtély, emiatt pedig a bíróság egyelőre nem tudta meghatározni, hogy pontosan mennyivel is tartozik volt feleségének és gyermekeinek. Legutóbbi bírósági meghallgatásán ugyanakkor Phillips bíró napi 2000 dolláros bírságot is kiszabott rá, melyet közvetlenül exnejének kell megfizetnie.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top