nlc.hu
Család

Halottnak nyilváníttatta magát a gyerektartás miatt

Halottnak nyilváníttatta magát, hogy megússza a gyerektartás-fizetést

Többéves börtönbüntetés vár most rá.
Jesse Kipf

Halottnak nyilváníttatta magát egy amerikai férfi, hogy ne kelljen 100 ezer dollár (átszámítva mintegy 36 millió forintos) gyerektartást kifizetnie az exének.

A 39 éves, Kentucky-ban élő Jesse Kipf elismerte, hogy „belenyúlt” a halotti anyakönyvi rendszerben azokkal a bejelentkezési adatokkal, amelyeket tavaly januárban lopott el egy orvostól. A nyomozók szerint doktornak adta ki magát, hogy igazolja a halálát, így több országos adatbázisban is halottá tudta nyilváníttatni magát. Kiderült, mindezt azért követte el, hogy megússza az elmaradt gyermektartásdíj kifizetését az exnejének.

Kipf a számítógépes csalásban és személyazonosság-lopásban egyaránt bűnösnek vallotta magát.

Mindemellett a bíróság arra kötelezte, hogy kifizesse a felhalmozódó gyerektartás összegét. Várhatóan 7 év börtönbüntetésre számíthat, valamint 500 ezer dollár (195 millió forint) pénzbüntetésre.

Hasonló eset már idehaza is előfordult, akkor egy szabolcsi férfi nyilváníttatta magát halottnak, hogy megússza a börtönbüntetést. Korábban ugyanis első fokon több év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és mivel a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi elrejtőzött a hatóság elől, és állítólagos ausztriai haláláról kiállított, hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz. A rendőrök azonban megállapították, hogy valójában nem halt meg, sőt úgy él és dolgozik, mint bárki más.

(via)

Kiemelt fotó: Grayson County Detention Center

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top