nlc.hu
TV-sztárok

Halottá nyilváníthatják VV Fannit

Napokon belül halottá nyilváníthatják a 2017-ben eltűnt VV Fannit

A szülök hat éve nem tudják hivatalosan holttá nyilvánítani lányukat.

Novozánszki Fanni, azaz VV Fanni 2017-ben tűnt el, és hiába lett meg hamar az ügy első számú gyanúsítottja, egészen 2023 májusáig még ítélet sem született. Májusban azonban B. Lászlót jogerősen húsz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték Fanni meggyilkolásáért. Még ekkor sem ért véget a szülők rémálma, ugyanis a hazai jogrendben a férfinek még mindig van egy csekély esélye arra, hogy enyhítsék a büntetését. 

VV Novozánszki Fanni

Fotó: RTL

Amíg nem történik meg az írásos ítélet kiadása, addig a szülők halottá sem tudják nyilvánítani hat éve eltűnt lányukat, erre viszont hamarosan sor kerülhet. 

Bár még mindig nem érkezett meg a másodfokú bírósági ítélet leírása, (eddig arra vártunk) a jövő héten, vagyis június közepén kereseti kérelmet nyújtunk be a halottá nyilvánítás ügyében – mondta a Borsnak a család jogi képviselője, dr Lichy József. – Sajnos sokat kellett várni erre a pillanatra, de ilyen a joggyakorlat: ha gyorsítani szerettük volna, akkor B. Lászlónak kellett volna vallomást tennie, hiszen bizonyíthatóan ő látta utoljára Fannit. Ő viszont nyilván nem mondta volna azt, hogy halott a lány. Így hát meg akartuk várni a másodfokú ítéletet, ami májusban megszületett. Most már nem kell a férfinek nyilatkoznia, elég lesz Fanni édesanyjának vallomást tennie, és megszületik az ítélet. Mivel hamarosan kezdetét veszi az ítélkezési szünet, a tényleges halottá nyilvánításra ősz környékén számítunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top