Család

Ritka szemdaganattal diagnosztizálták a család mindhárom gyermekét

Az anya is ezzel küzdött gyermekkorában, az orvosok figyelmeztették, 50 százalék eséllyel adja át a géneket.

Aaron és Angie Rush a szülők legrosszabb rémálmát élik át, ráadásul háromszor is: mindhárom Rush-fiút ugyanazzal a ritka szemrákkal diagnosztizálták.

Carter Strong facebook

Az embert próbáló utazás 2015-ben kezdődött, amikor az orvosok Tristent rhinoblastomával diagnosztizálták. Bár a diganózis borzalmas volt, nem volt meglepő, ugyanis Angie maga is ezzel a betegséggel küzdött, és még látását is elvesztette gyerekkorában. Mielőtt gyereket vállalt volna, az orvosok azt mondták, 50 százalék az esélye arra, hogy átörökíti a géneket.

Ennek ellenére a pár nem akarta elhinni, hogy újra hallani fogja a szörnyű diagnózist, ráadásul háromszor is. 2017-ben Caison, majd 2019-ben Carter is beteg lett. „Bűntudatot éreztem, amiért átörökítettem a rákot, de közben szerencsésnek is érzem magam” – mondta el az anya.

Gyerekeknél ez a leggyakoribb szemrák típus a Cancer.org szerint – három beteg gyerekből egy már így születik. A veszély az, hogy a daganatok teljesen elfedhetik a szemet, ebben az esetben pedig el kell távolítani a szervet, nehogy a rák továbbterjedjen. Kezelés nélkül a retinoblastoma szinte mindig halálos kimenetelű, ezért a korai beavatkozás kulcsfontosságú.

A legkisebb fiú, Carter most ugyanazt a beavatkozást kapja, mint testvérei: hat hónap kemoterápiát, majd sugárkezelés, amely talán megakadályozza a tumor növekedését.

(thestir)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top