Család

5 jel, hogy mérgező anyóssal „áldott meg” a sors

Egy fiús anya írta le, mire fog odafigyelni majd, ha felnőtt a gyereke, hogy ne legyen belőle mérgező anyós.

Kristen Mae fiús anya, és a barátnőivel együtt fogadalmat tettek, hogy márpedig ők nem lesznek olyan mérgező anyósok, akikhez volt szerencséjük életük során. Évekig csiszolgatták a fogadalmat, végül ezt az öt tételt találták a legfontosabbnak, mert ezek a biztos jelei egy mérgező anyósnak.

„Soha nem fogom…

…azt kérni a fiamtól, hogy a felesége elé helyezzen engem.

Ha a fiam majd megházasodik, onnantól a felesége lesz számára az első. Ez a dolgok rendje. Erre már most készítem a lelkemet, pedig még alig nőtt ki a gyerekem a földből. Nem akarom, hogy engem jobban szeressen, mint a feleségét, előbb verem orrba magam, mint hogy azt kérjem tőle, hogy első legyek a fontossági sorrendjében.

…azt kérni az unokámtól, hogy titkolózzon a kedvemért a szülei előtt.

A szülők a főnökök a saját családjukban. Nincs olyan, hogy a nagyi elkényeztetheti az unokákat és manipulálhatja a szabályokat. Eszem ágában sincs elveszteni a menyem bizalmát azért, mert csokival akarom tömni az unokámat, hogy megvásároljam a szeretetét.

mérgező anyós fogadalom

Képünk illusztráció (Forrás: Profimedia)

…a fiam házasságát bírálni.

Semmi közöm a fiam leendő házasságához. Anyósként nem lesz az a feladatom, hogy kibékítsem őket, ha összevesznek, és semmilyen módon nem szabad beleártanom magam a kapcsolatukba. Mindenki törődjön a saját házassági problémáival.

…átrendezni a fiam házát észrevétlenül.

Nyilván jobb helyen lennének a kávés bögrék a kávégép mellett, de nem az én konyhám lesz az, úgyhogy nem nekem kell eldöntenem, mit hol tároljanak. Ha azon kapnám magam, hogy átrendezem a menyem és a fiam házát, azonnal a saját kezemre csapnék.

…kritizálni a menyem főztjét.

Ebbe beletartozik az is, hogy nem szólok semmit, ha máshogy készíti a fiam kedvenc ételét, vagy ha egyértelműen túlfőzi a spagettit. És nem fogom utólag az egész lábosnyi ételt megfűszerezni, mert ez kifejezetten agresszív viselkedés. Inkább örülök majd, ha megtisztelnek azzal, hogy meghívnak ebédre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top