Család

Mindennap megivott egy energiaitalt, végzetes szívrohamot kapott az apa

Már napi egy energiaital is szívrohamot okozhat az orvos szerint.

Mindössze 41 éves korában kapott végzetes szívrohamot a gépészként dolgozó John Reynolds. Gyakran osztották be éjszakai műszakra, és hogy éberen végig tudja dolgozni munkaidejét, mindig megivott egy energiaitalt – írta meg a borsonline.

Már napi egy energiaital is szívrohamot okozhat az orvos szerint - Fotó: K I L I A N 📷 on Unsplash

Már napi egy energiaital is szívrohamot okozhat az orvos szerint – Fotó: K I L I A N 📷 on Unsplash

Még 2011 februárjában a férfi felesége, Cassondra arra riadt fel éjszaka, hogy kedvese levegőért kapkod. A nő mentőt hívott, majd nekiállt John újraélesztésének. A férfit a rövidesen megérkező mentősök a kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték. Két héttel később agyhalottnak nyilvánították, majd lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

John szívrohama eleinte érhetetlen volt, hiszen mindennap edzett, egészségesen élt, ráadásul egy hónappal a tragédia előtt tökéletes eredményt mutató fizikai vizsgálata volt – akkor azt mondták, a szíve olyan erős, mint egy 25 évesé. A kórházba vezető úton viszont feltűnt az ápolóknak, hogy a férfi vércukorszintje az egekben volt, ezért kikérdezték Cassondrát férje életmódjáról.

A nő elmondta az orvosnak, hogy a férje fogyaszt energiaitalt, de csak naponta egyet munka előtt, hogy bírja az éjszakai műszakot.  Az orvosok szerint ez a szokás vezetett végül tragédiához. A kardiológus szerint az energiaital fogyasztása olyan, mint az orosz rulett. 

Az eset kilenc éve történt, azóta Cassondra próbálja a lehető legtöbb ember figyelmét felhívni az energiaitalok fogyasztásának veszélyeire.

A szív egészsége a legfontosabb, olvass róla további cikkeket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top