Egészség

Süket cicája mentette meg a miskolci férfi életét

A 35 éves férfi álmában szívrohamot kapott, közös kedvencük ébresztette fel a párját.

A cicája mentette meg egy 35 éves miskolci férfi életét – írja a Ripost. Nagy Attila álmában szívrohamot kapott, Muszulyka, a pár süket török angóra macskája ébresztette fel a párját, amikor észrevette, hogy baj van.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Muszulyka egy éve van velünk, egy buszállomáson találtuk egy dobozban. Kicsi volt, csontsovány, csupa bolha és csupa atka. Az orvosnál kiderült, hogy süket is, ahogy minden fehér színű és kék szemű cica. Ez igen ritka, kétszázezerből egy macskát érint. Felhizlaltuk és kikupáltuk a kis szőrgombolyagot, és gyönyörű, hófehér, kék szemű cica lett belőle. Egyébként fajtatiszta, török angóra macska, valószínűleg a süketsége miatt került az utcára” – mesélte a lapnak a férfi.

A cica új gazdái gondoskodó szeretetének köszönhetően most már teljesen egészséges, csak a gyomra kínozza néha, ezért ügyelniük kell arra, hogy mit eszik.

„Minden éjjel úgy alszunk, hogy Muszulyka a fejünkhöz gömbölyödik, a másik cicánk, Susie pedig a lábunkhoz. Így volt ez azon az októberi éjjelen is, amikor én rosszul lettem. Már néhány évvel ezelőtt is voltak gondok a szívemmel, stressz hatására nagyon megugrott a vérnyomásom. Mivel azonban egy ideje már nem jelentkezett a tünet, így nem törődtem vele. Azon az éjszakán úgy feküdtünk le, mint bármikor máskor. Álmomban aztán infarktust kaptam, és eszméletlenül feküdtem a párom, Marcsi mellett. Muszulyka ekkor a mellkasára ült, és éktelen nyávogásba kezdett. Nagyon hangosan nyávog, mivel süket, így nem érzékeli, mennyire erős a hangja. De most szükség is volt erre. Marcsi nagyon mélyen alszik, ő azonban addig piszkálta, míg fel nem ébredt. Ez volt a szerencse, az orvosok szerint az utolsó pillanatban hívta a mentőket” – mondta a férfi.

Attila három napot töltött kórházban, ezalatt Muszulyka nem evett és nem ivott, a bejárati ajtó előtt ülve várta a gazdáját.

„Sajnos kiderült, hogy három lyuk is van a szívburkon, amit meg kellene operálni. A műtétet azonban nem biztos, hogy bírná a szervezetem – magyarázta Attila. – Most itthon vagyok táppénzen, várom, hogy az orvosok döntsenek a folytatásról. Addig is annyit simogatom Muszulykát, amennyit csak lehet, minden kényeztetést megérdemel!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top