Család

Máriapócson él az ország legidősebb házaspárja

„Összetartozunk, egymás nélkül élni sem tudnánk” – mondja az ország legidősebb házaspárja.

A máriapócsi Vanczák László és Balogh Mária 1947. november 13-án kötött házasságot, ma ők az ország legidősebb házaspárja, több mint 72 éve vannak együtt.

A 96 éves Laci bácsi és a 93 éves Mariska néni egy éve egy máriapócsi idősek otthonában lakik, 9 gyerekük mellett 19 unokájuk, 28 dédunokájuk és 7 ükunokájuk született – írja a Szon.hu.

A házaspár egyáltalán nem tartja különlegesnek, hogy ilyen régóta vannak együtt, de azt mondják, sosem veszekedtek. Máriának László volt az első udvarlója: „Nem volt csúnya fiú akkor sem, gondoltam, jó lesz ő nekem, ha megmaradunk. Nem bántam meg, hogy összekerültünk.”

Laci bácsi gyönyörűen beszél a nem mindennapi házasságukról:

„Köztünk igazi szeretet van, annak ki kell tartania, amíg élünk. A mai napig mindennap úgy kelek, hogy odamegyek Mariskához, megpuszilom az arcát és este is, lefekvés előtt. De ha kimegyek a boltba, akkor is megpuszilom. Összetartozunk, egymás nélkül élni sem tudnánk. Nem tudhatjuk, mennyi van hátra, de ebben a korban már arra is gondolni kell, hogy előbb vagy utóbb elmegyünk. Ha ő menne el előbb, akkor biztos mennék hamar utána, mert a bánat elvinne. Most még annak örülünk, hogy élünk, hogy itt vagyunk egymásnak.”

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top